Голям пожар избухна край благоевградското село Дренково. Засегнати са над

...
Голям пожар избухна край благоевградското село Дренково. Засегнати са над
Коментари Харесай

Пожар обхвана 400 дка иглолистни гори край Благоевград*

Голям пожар избухна край благоевградското село Дренково. Засегнати са над 400 декара иглолистни дървета, треви и шубраци. Няма заплаха за популацията от околните села, заяви шефът пожарната в Благоевград инж. Георги Пърмаков. Той изрази вяра, че до вечерта огънят ще бъде сподавен.

Пожарът към този момент е локализиран. По цялата му външна страна е основана полоса, която се облива с вода, заяви шефът на Югозападното държавно дружество /ЮЗДП/ инж. Дамян Дамянов.

Към 400 декара иглолистни култури са наранени от стихията, от които върхово са унищожени към 100 декара, посочи Дамянов.

Пожарът е избухнал през вчерашния ден. Тръгнал от запалени сухи треви наоколо до къщите, само че бързо е бил пренесен от вятъра към близката гора. Противопожарна сигурност и отбрана на популацията и лесничеи са почнали неотложно гасенето, само че не са могли да се оправят с бързото разгръщане на върховия пожар. Гасенето е спряно късно вечерта, откакто пожарът е бил локализиран и 3/4 от огнената буря потушена. Тази заран обаче огънят се е увеличен поради мощен вятър. В 6 часа тази заран борбата с огъня още веднъж е била възобновена. Над 100 индивида -служители на Югозападно държавно дружество с 6 профилирани автомобила, дружно с 4 пожарни и чиновници на РД " Пожарна сигурност и отбрана на популацията " -Благоевград, вземат участие в потушаването на пожара.

До момента няма публична версия кой или какво е предизвикало пожара.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР