Голям пожар горя в Хисарско, а борбата със стихията продължила

...
Голям пожар горя в Хисарско, а борбата със стихията продължила
Коментари Харесай

Голям пожар в Хисарско! Огнеборци и местни се бориха със стихията СНИМКИ

Голям пожар пламтя в Хисарско, а битката със стихията траяла часове. Това оповестиха от РД " Пожарна сигурност и отбрана на популацията " - Пловдив. Пламъците унищожили цели 30 декара млада борова гора в землището на село Кръстевич.

Около пет часа със бедствието се борили чиновници на ДГС от Хисаря, кметовете на Красново и Кръстевич, както и доброволци. На тяхна помощ пристигнали  и огнеборци от Пловдив и Карлово.

" В борбата с огъня се включват кметовете на селата Кръстевич и Красново, 9-ма чиновници на горското стопанство в Хисаря и трима локални поданици. Всички те поставят безчовечен старания да отстраняват паднали дървета и да си проправят път, с цел да гасят в сложен терен, където липсва и вода ", пишат от РД " Пожарна сигурност и отбрана на популацията ".

Само през последните 24 часа, сигналите за горящи сухи треви, на които са реагирали огнеборците в област Пловдив, надвишават 43 броя.

По предписание на комисар Мангараков, смесени екипи на районните служби и полицията, правят периодически обходи във всички обитаеми места на територията на региона, които целят определяне на недобросъвестни хора, създаващи предпоставки за пожар посредством палежи.

" Бъдете бдителни и дейни със своите дейности и подпомагайте органите на пожарната като съобщавате за сходни прояви на непочтеност! Нека бъдем виновни! ", приканиха огнеборците.





Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР