Голям пожар горя снощи в района на град Баня, Карловско.

...
Голям пожар горя снощи в района на град Баня, Карловско.
Коментари Харесай

Овладян е пожарът край жп линията Баня - Карлово

Голям пожар пламтя нощес в региона на град Баня, Карловско. Пламъците обгърнаха жп линията Баня - Карлово. Пожарът бе овладян, откакто екипи на пожарната и на Държавното стопанство се бориха часове наред с огнения пъкъл.

Баня, Карлово

В огнения капан на жп линията сред Баня и карловското село Дъбене попадна пътническия трен от Пловдив за Карлово. В него пътуваха 50 пасажери. След престой на железопътните релси и с помощта на бързата интервенция на пожарникарите, композицията съумя да стигне невредима до гарата в Карлово.
Христо Николов - шеф трен Пловдив - Карлово - пред нас и зад нас имаше огнени езици и така нататък дори няколко пъти се наложи да местим електричката и да бягаме от огъня. Сравнително умерено беше следяхме ситуацията с пожарникарите.
Кметът на Баня уточни, че с изключение на сухи треви към жп линията огънят е засегнал и частни ниви. Службите допускат, че пожарът е тенденциозен.
Стамен Гешев - кмет на Баня - Пожарът е на много огромна територия, доколкото разбрахме от пожарникарите и от чиновниците на горското по всяка възможност е тенденциозен палеж, на към 4-5 места е разпален, през 100-200 метра тука по линията.
Заради пожара 14 пасажери от жп гара Карлово за Пловдив се наложи да бъдат извозени с рейс. Малко преди огромния пожар огнеборците и горските чиновници се наложи да потушат още два по-малки пожара до курортния град - единият в местността Кишиш махала, а другият на мястото, където преди два дни изгоряха към 500 дка горски фонд и частни ниви.
 Пътнически трен е блокиран поради огромен пожар в Карловско Пътнически трен е блокиран поради огромен пожар в Карловско
Голям пожар в Карловско. Горят треви до жп линията Пловдив - Карлово. Пътнически трен сега е блокиран поради пламъците. На място са екипи на пожа...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР