Голям пожар гори над казанлъшкото село Горно Черковище. Огънят е

...
Голям пожар гори над казанлъшкото село Горно Черковище. Огънят е
Коментари Харесай

Пожарът в Казанлъшко обхвана 500 дка

Голям пожар гори над казанлъшкото село Горно Черковище. Огънят е обхванал повърхност към 500 декара. От тях 50 декара е борова гора. Силен вятър духа в региона и разраства огъня.

На помощ на казанлъшката пожарна пристигна екип от Стара Загора. Техника стартира да прави просеки от Горно Черковище към Средногорово, накъдето мощният вятър тласка пожара.

Ограничен е огънят в югозападната част на село Горно Черковище, който пламна преди близо два часа, сподели за Радио " Фокус " кметът на Антон Антонов. Той увери, че селото е отвън заплаха и сега напъните са ориентирани към гасенето му в посока към село Средногорово. В гасенето на пожара вземат участие над пет екипа на пожарната, доброволци от гражданска отбрана към Община Казанлък, представители на Държавно горско стопанство - Казанлък, както и доброволци от Горно Черковище. Към селото са изпратени и две водоноски от Общината.

Кметът на Горно Черковище разясни, че огънят е тръгнал от запалени стърнища в землището на селото, горят треви, шубраци и борови насаждения.

" Екип от доброволци на село Средногорово е основан в местността " Мирчов камък ", където ни е указано от Горското стопанство и сме в подготвеност да се намесим в гасене на огъня ", сподели кметът на Средногорово Илиян Илиев. Той разясни, че задачата е да се ограничи огънят и да не се допусне той да обхване и Средногорово.

Растителността в местността " Мирчов камък " е най-вече дъбова гора.

Около 150 индивида, военни и вертолет гасят пожар и до Котел.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР