Голям пожар бушува в Рила от вчера. Засегнат е посещаваният

...
Голям пожар бушува в Рила от вчера. Засегнат е посещаваният
Коментари Харесай

15 декара бор горят край "Ястребец" и Мусала

Голям пожар бушува в Рила от през вчерашния ден. Засегнат е посещаваният от туристите регион на Мусаленска пътека под хижа " Ястребец " - общо към 15 декара. " Гори клек и борова гора. Обстановката се следи непрестанно, вършат се просеки, с цел да се ограничи разпространяването на огъня ", заяви община Самоков. Управата на града разгласи, че всички вероятни сили са впрегнати против стихията, в това число хеликоптер. От съображения за сигурност не са нужни доброволци. " Теренът е извънредно стръмен и рисков. Не разрешава включването на доста хора в гасенето на пожара. Мястото е малко и при разгръщане на огъня, изтеглянето ще бъде извънредно мъчно. Включването на доста хора ще усложни ситуацията и е риск за човешкия живот ", написа общината в обществените мрежи.

Очаква се вечерта да вали. " Смятаме, че към 90% от пожара е овладян. Оставащите 10% обаче съставляват сериозна заплаха. Направена е над 2 км водопроводна линия в просеката. Целим да въведем вода, с цел да можем уверено да вземем превес ", съобщи пред  БНР директорът на основната противопожарна дирекция основен комисар Николай Николов.

Към 600 декара смесена гора горят и в региона на село Ваксево, област Кюстендил. Засега стихията  е лимитирана от три страни.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР