Голям пожар бушува в Пловдив. Пламнали са няколко склада на

...
Голям пожар бушува в Пловдив. Пламнали са няколко склада на
Коментари Харесай

Опасен пожар бушува в Пловдив, предупреждават хората да не отварят прозорците

Голям пожар бушува в Пловдив. Пламнали са няколко склада на някогашния Строително-монтажен комбинат на бул. Марица ". Сега там се намира компанията " Baufen " за произвеждане на профили за прозорци и порти. Сигналът е подаден към 11,30 ч.

От вътрешността на складовете излиза гъст черен пушек, евентуално гори продукцията вътре. Засега не е ясно какво е довело до експлоадирането на пламъците. На място с огъня се борят 6 екипа огнеборци и противопожарни коли. По тяхно разпореждане се махат колите, които са паркирани покрай склада.

Пожарът е на огромна повърхност, складовете са директно преди началото на квартал " Изгрев ", все още няма данни за потърпевши хора, обявиха от пожарната.

Екип от Регионалната ревизия по околната среда и водите - Пловдив (РИОСВ - Пловдив) и Регионалната лаборатория - Пловдив към Изпълнителна агенция по околна среда извършат замервания на въздуха на мястото на пожара и в околните обитаеми места с мобилен уред GAZMET.

Препоръката на екоинспекцията към жителите е да не седят навън в региона на пожара и да затварят прозорците си.

Община Пловдив предлага на жителите от регионите „ Източен " и „ Тракия " да затворят прозорците на жилищата си и да излизат на открито единствено при последна нужда и с маски.

В склада горят бои, топло и хидроизолации, а синият вятър носи рисковия пушек към двата региона, изясни ръководителят на отдел „ Обществен ред и ръководство при рецесии " Емил Вълков.

" В региона има сажди и фини прахови частици, които основават опасности. Голям проблем е вятърът, който разнася дима над целия град ", разясниха от екоинспекцията.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР