Голям международен холдинг с широк спектър на дейности проучва възможностите

...
Голям международен холдинг с широк спектър на дейности проучва възможностите
Коментари Харесай

Голям международен холдинг проявява интерес към летище „Пловдив“

Голям интернационален холдинг с необятен набор на действия изследва опциите за вложения в Община Пловдив. Представители на висшия мениджмънт, отпред с проф. доктор Ирфан Гюндюз, през днешния ден се срещнаха с кмета Здравко Димитров, с цел да показват желанията си.

Турски компании, част от холдинга, изследват интензивно опцията да влагат в летище „ Пловдив “ и да развиват товарните транспорти. „ В тази връзка организирахме срещи в Министерството на стопанската система, откакто за следващ път бе продължен срокът на състезанието за концесиониране на пловдивския аеропорт и превръщането му логистичен хъб “, съобщи Христо Барутчиев, който е техният представител за района.

„ Пловдив е център на най-развитата индустриална зона в България и е една от най-атрактивните туристически дестинации в Европа. За нас е доста значимо процедурите да приключат с триумф и да имаме работещо летище “, разяснява кметът Здравко Димитров.

Той означи и обстоятелството, че Пловдив е един от десетте най-хубави приблизително огромни града на бъдещето, който откри място в световната ранглиста на „ Файненшъл Таймс “ паралелно с Монреал, Лион, Базел, Билбао, Йокохама и други.

В хода на диалозите стана ясно, че холдингът желае задълбочено съдействие с пловдивските висши учебни заведения и има подготвеност да влагат в здравен и спа туризъм.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР