Голям международен холдинг с широк спектър на дейности проучва възможностите

...
Голям международен холдинг с широк спектър на дейности проучва възможностите
Коментари Харесай

Голям международен холдинг проявява интерес към летище „Пловдив“

Голям интернационален холдинг с необятен набор на действия изследва опциите за вложения в Община Пловдив. Представители на висшия мениджмънт на компанията, отпред с проф. доктор Ирфан Гюндюз, са имали среща с кмета Здравко Димитров, с цел да показват желанията си, оповестиха от пресцентъра на общината.

Турски компании, част от холдинга, изследват интензивно опцията да влагат в летище „ Пловдив “ и да развиват товарните транспорти. „ В тази връзка организирахме срещи в Министерството на стопанската система, откакто за следващ път бе продължен срокът на състезанието за концесиониране на пловдивския аеропорт и превръщането му логистичен хъб “, отбелязва Христо Барутчиев, който е техният представител за района.

Пловдив е център на най-развитата индустриална зона в България и е една от най-атрактивните туристически дестинации в Европа. "За нас е доста значимо процедурите да приключат с триумф и да имаме работещо летище “, разяснява кметът Здравко Димитров. Той отбелязва и обстоятелството, че Пловдив е един от десетте най-хубави приблизително огромни града на бъдещето, който откри място в световната ранглиста на „ Файненшъл Таймс “ паралелно с Монреал, Лион, Базел, Билбао, Йокохама и други.

В хода на диалозите е станало ясно, че холдингът желае задълбочено съдействие с пловдивските висши учебни заведения и има подготвеност да влагат в здравен и спа туризъм.

Пло̀вдив е вторият по величина град в България с население 346 893 души по сегашен адрес. Той е управнически център на област и община Пловдив, на община Марица и на община Родопи.

Градът е най-динамично развиващият се център в Южна България. Икономиката му се крепи на добре развитата многопрофилна промишленост, на услугите, туризма и осведомителните технологии.

Благоприятни фактори за това са централното географско разположение и относително положителната инфраструктура. Пловдив има интернационално летище, интермодален терминал, наоколо до града минава автомагистрала "Тракия ", има добре развита система от първокласни пътища и железопътна мрежа. През 1895 година е учредена Пловдивската търговско-промишлена камара. В града работят още Стопанска асоциация - Пловдив, Пловдивска стокова борса, Свободна безмитна зона.

Пловдив е един от значимите транспортни центрове на България. Днес през града минават съществени автомобилни пътища с интернационално значение: автомагистрала "Тракия ", част от Европейски път Е80, Паневропейски транспортни коридори №4 Паневропейски транспортен кулоар №8, който минава на 5 км северно от Пловдив.

Пловдив е главен център на жп превоз в Южна България. От 1874 година през Пловдив минава жп линията Любимец-Белово, разширена при започване на ХХ век до София и Истанбул. Пловдив е център на жп ръководство за Южна България, а отсам стартират линиите за Стара Загора и Бургас, Карлово, панагюрище, Пещера, Хисаря и Асеновград.

В региона на гара Тодор Каблешков, част от ж.п. възел Пловдив, е построен терминал за интермодални транспорти.

В границите на град Пловдив има три жп: "Централна гара " (17 коловоза), гара "Тракия " (8 коловоза), гара "Филипово " (8 коловоза).
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР