Голям инцидент стана на мача реванш от плейофа на Лига

...
Голям инцидент стана на мача реванш от плейофа на Лига
Коментари Харесай

Фен на ПСВ нападна вратаря на Севиля

Голям случай стана на мача реванш от плейофа на Лига Европа сред ПСВ Айндховен и Севиля (2:0). Фен на домакините влезе на терена и удари вратаря на испанския отбор Марко Дмитрович. Сърбинът обаче не се стресна и на собствен ред събори на земята ентусиастът.

С два късни гола в мача сред ПСВ и Севиля нещата станаха напрегнати, тъй че един почитател реши да излезе на терена и да нападна вратаря на гостите Марко Дмитрович.

Сърбинът не спря дотук, събори го на земята и го задържа до идването на защитата.

Севиля загуби с 0:2 от ПСВ Айндховен в Нидерландия, само че с общ резултат 3:2 се класира за 1/8-финалите на Лига Европа. Испанският отбор очевидно подцени обстановката. До 70-ата минута резултатът беше 0:0 и настъпи разпределяне при андалусийците, което можеше да коства скъпо.

Точни за ПСВ бяха Люк де Йонг и Фабио Силва, които върнаха внезапно интригата в конфликта. Времето обаче не стигна на домакините да вкарат мача в продължения. Севиля се облегна на свършената работа преди седмица като хазаин в Испания.

През първата част гостите ловко убиха темпото на игра и не дадоха късмет на Аякс да вкара гол, с който да си намерения за поврат.

Второто полувреме беше много по-интересно. В 49-ата минута Севиля пропусна да си реши мача в своя изгода. Юсеф Ен Несири стреля от границата на наказателното поле, само че беше спрян от Валтер Бенитес.

В 67-ата минута амстердамци бяха покрити от шанса. Удар на Иван Ракитич се отби от напречната греда.

Аякс потегли на заключителен взлом, който даде резултат. В 71-вата минута Марко Дмитрович избави удар от придвижване на Йоан Бакайоко. Последва добавка на футболиста на ПСВ, която не беше точна.

В 77-ата минута ПСВ поведе с 1:0 и понижи изоставането си в общия резултат. Люк де Йонг се ориентира най-бързо в наказателното поле и се разписа.

Пет минути по-късно Де Йонг още веднъж прати топката в мрежата, само че за наслада на Севиля имаше високо вдигнат байрак за засада.

Едва надълбоко в добавеното време ПСВ вкара за 2:0 и изпоти оптимално Севиля. Фабио Силва получи от Шави Симонс и означи. Този гол обаче пристигна прекомерно късно. Аякс нямаше никакво време да гони популярния поврат. Последният съдийски сигнал прозвуча и Севиля си отдъхна, че не направи голямата нелепост да пропилее задатък от три гола.

В различен мач от Лига Европа Спортинг Лисабон нямаше проблемите на андалусийците. Португалският гранд разруши с 4:0 като посетител Мидтиланд и също продължава напред в конкуренцията. Лисабонци приключиха наедно 1:1 преди седмица вкъщи, само че през днешния ден демонстрираха доста по-добра игра и оформиха общия резултат 5:1 в своя изгода.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР