Голям интерес към ремонта на ул. Царевец за 4 млн.

...
Голям интерес към ремонта на ул. Царевец за 4 млн.
Коментари Харесай

Два варианта за ремонта на ул. „Царевец” , голям наплив от фирми да го вземат

Голям интерес към ремонта на ул. „ Царевец ” за 4 млн. лв.  от строителния отрасъл. Комисията, назначена от възложителя  зам.-кмета Георги Титюков, е отворила офертите за реконструкцията, като пет компании вземат участие в поръчката.
Прочетете още
Едната от тях е консорциум от „ София асфалт ” и „ Вейл структури ”, които ремонтират прилежащата пътна артерия – бул. „ Хаджи Димитър ”. Другите участници са строителят на „ Даме Груев ” – „ Парсек груп ”, консорциум с водещ сътрудник „ Европейски пътища ”,  „ Запрянови – 03 ” и  „ Ай Ди Ел ”.

Това е първата улица в Пловдив, чийто критерии за качествени индикатори на плана е по-висок от ценовата оферта. Критериите са 40/60 цена – качество, което е необичайно поради, че планът е на инженеринг.

Вариантите за ремонта са два, като кой ще бъде зависи от плана на ВиК за Южния обходен колектор за над 80 млн. лв.. В него  е заложена промяната на колектора по ул. „ Царевец ” в последния стадий – след две години.  От ВиК сега изследват опцията да се смени линейния график и „ Царевец ” да бъде поставена за пролетта. Ако това се случи след промяната на тръбите,  определената компания може непосредствено да стартира пътното легло след ВиК.

При неспособност, то ще се стартира първо с новото платно, което ще бъде разширението на улицата и съвсем всички парцели към този момент са отчуждени.

Проектът е за ремонт и разширение на ул. „ Царевец ” от „ Хаджи Димитър ” до бул. „ Свобода ”. Предвижда се нова пътна настилка, тротоари и осветяване.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР