Голям град обявява забрана за нови домове поради тревожни условия: „Ще се справим с тази ситуация“

...
Поради липса на вода щатът Аризона обяви, че няма да
Коментари Харесай

Поради липса на вода щатът Аризона обяви, че няма да одобрява повече разрешителни за строеж за еднофамилни къщи, които разчитат на кладенци в окръг Марикопа, съобщи CleanTechnica.

Както голяма част от западната част на САЩ, Аризона е изправена пред огромна суша от много години. Недостигът на валежи доведе до това жителите да разчитат на подземни водоносни хоризонти и река Колорадо за вода.

Както CleanTechnica обясни, щатът използва твърде много вода. Домовете, фермите, фирмите и обществените програми черпят от водоснабдяването с нарастваща скорост, възлизайки на общо 2,2 милиарда галона на ден само в окръг Марикопа.

Поради тази прекомерна употреба река Колорадо и подпочвените води са едновременно изсъхване. Държавни служители, които са моделирали бъдещото използване на вода в Аризона, прогнозират, че през следващите 100 години районът на Финикс ще се нуждае от над повече галони, отколкото има.

Голяма част от това излишно използване на вода се дължи на растежа на градовете и градове в цяла Аризона, съобщи CleanTechnica. Един от най-лошите нарушители е Финикс, столицата на щата, която се намира в окръг Марикопа. Градът е заобиколен от непрекъснато разрастващи се предградия, които разчитат на кладенческа вода.

Ето защо губернаторът Кейти Хобс сложи край на новите разрешителни за строеж.

За съжаление, новата забрана няма да спре 80 000 разрешителни за строеж на нови жилища, които вече са одобрени. Той също така не обхваща строителни проекти, които разчитат на речна вода или се снабдяват с вода от близки предприятия и ферми. Според губернатор Хобс обаче ситуацията е под контрол.

„Ние ще се справим с тази ситуация“, каза губернатор Хобс на пресконференция на 1 юни, според The ​​Guardian. „Не сме без вода и няма да останем без вода. Също така е изключително важно да се отбележи, че моделът се отнася само до подпочвените води и не се отнася до запасите на повърхностни води, които са значителен източник на възобновяема вода за нашата държава. Това, което моделът в крайна сметка показва, е, че нашето водно бъдеще е сигурно.“

Присъединете се към нашия безплатен бюлетин за готини новини и действителна информация, която улеснява помогнете си на себе си, докато помагате на планетата.

Вижте коментарите
Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР