Голям договор, насочен към обновяване на железопътната инфраструктура в Румъния

...
Голям договор, насочен към обновяване на железопътната инфраструктура в Румъния
Коментари Харесай

Румъния влага €1,8 милиарда за модернизация на жп линиите си

Голям контракт, ориентиран към възобновяване на железопътната инфраструктура в Румъния със средства от Националния механизъм за възобновяване и резистентност (PNRR), е бил подписан на 22 август. Това заяви министърът на превоза на страната Сорин Гриндяну, представен от Romania Insider.

Договорът е на стойност към €1,8 милиарда 

Той ще обезпечи парите за модернизацията на 162-километровата железопътна линия Карансебеш - Тимишоара - Арад.

Проектът е разграничен на четири сегмента, а точно Карансебеш - Лугож, Лугож - Тимишоара Изток, Тимишоара Изток - Ронац Триай и Ронац Триай - Арад, като строителите към този момент са назначени.

Модернизацията на това железопътно трасе, което се възползва от най-голямото финансиране посредством PNRR, е включена в Инвестиционния проект за развиване на железопътната инфраструктура на Румъния 2020 - 2030 година.

Влакове със скорост до 160 км/ч

Румънската национална железопътна компания CFR SA съобщи, че това е " първият и най-съществен контракт за финансиране на железопътния бранш " в границите на PNRR.

" Искаме железопътната инфраструктура в нашата страна да се приведе в сходство с европейските транспортни стандарти и да предложи на пасажерите съвременни условия за пътешестване, което значи инфраструктура, която разрешава скорости до 160 км/ч, съвременни гари, качествени публични услуги и безвредни директни ", сподели Йон Симу Александру - общоприет шеф на CFR SA.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР