Голям брой оплаквания са подадени в Япония от раздаваните от

...
Голям брой оплаквания са подадени в Япония от раздаваните от
Коментари Харесай

Оплаквания в Япония, че осигурените от властите предпазни маски са замърсени

Голям брой недоволства са подадени в Япония от раздаваните от държавното управление защитни маски против ковид, направени от ненужни части плат. Хиляди такива маски, изпратени на бременни дами, се оказаха нечисти, съобщи Асощиейтед прес.

Здравното министерство заяви, че през уикенда са постъпили минимум 1900 сигнала за проблеми от 80 общини, с недоволства, че маските идват с петна, прахуляк и други замърсявания. Оплаквания има за размера - маските постоянно не могат да покрият по едно и също време устата и носа.

Замърсените маски са част от общо половин милион защитни маски, които държавното управление на премиера Шинздо Абе стартира да разпраща предпочитано на бременните дами в страната предходната седмица. На 1 април Абе разгласи проект да се изпращат по пощата по две маски на всяко от 50-те милиона семейства в Япония на фона на дефицит на такива защитни средства.

Негодните маски слагат за следващ път в неловко състояние държавното управление на Абе, към този момент подложено на критика за ограниченията си против ковид, които хората намират за несъответстващи, прекомерно незадоволителни и закъснели.

Здравното министерството настоя производителите на маски да решат проблемите, а общинските представители да ревизират маските, преди да ги изпращат. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР