Голям брой демонстранти, развяващи знамена и надуващи свирки, се събраха

...
Голям брой демонстранти, развяващи знамена и надуващи свирки, се събраха
Коментари Харесай

Противници и поддръжници на Мадуро излязоха на демонстрации във Венецуела

Голям брой стачкуващи, развяващи флагове и надуващи свирки, се събраха през днешния ден във Венецуела. Те са предвождани от опозиционера Хуан Гуайдо, който насочи апел за всеобщ митинг за събаряне на президента Николас Мадуро от власт, съобщи Асошиейтед прес.

"Победата ни през днешния ден се показва в това, че се събрахме в тази битка и желаеме независимост ", написа Гуайдо в "Туитър ".

Трийсет и шест годишният Гуайдо стана централна фигура във венецуелската политика, когато доминираният от опозицията парламент го избра за собствен ръководител. На 23 януари той съобщи, че преизбирането на Мадуро е било нелегитимно и съобщи, че поема президентските функционалности до организирането на нови избори.

Социалистическата партия на Мадуро от своя страна свика проява в символ на взаимност с Ево Моралес, който се отдръпна от президентския пост в Боливия и избяга в Мексико на 10 ноември. Моралес твърди, че против него е осъществен прелом след всеобщите митинги против преизбирането му на поста.

Поддръжниците на Мадуро, облечени в червени тениски, се качиха на рейсове, от които звучеше салса. Те се насочиха към президентския замък в центъра на столицата.

#TodaVzlaDespierta https://t.co/ZyUZ1CTO4r
— Juan Guaidó (@jguaido) November 16, 2019
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР