Голям брой болни, но изключително ниска смъртност - остава мистерия

...
Голям брой болни, но изключително ниска смъртност - остава мистерия
Коментари Харесай

Голям брой болни, но изключително ниска смъртност в Германия

Голям брой заболели, само че извънредно ниска смъртност - остава тайнственост за какво Германия е изключение измежду страните при епидемията от новия ковид.
Всичко по тематиката:Епидемията ковид (COVID-19) 1658
С 20 смъртни случая от общо 10 999 инфектирани по публични данни от през вчерашния ден смъртността в страната доближава едвам 0,18 на 100 против близо 4 % в Китай и Испания, 2,9 на 100 във Франция и цели 8,3 % в Италия.

"Заплетена работа... Всъщност нямаме отговор, вероятно работи композиция от разнообразни фактори ", призна тази седмица Ричард Пибъди, почитан чиновник на Световната здравна организация (СЗО).

Ето главните хипотези, препоръчани от експертите, предава Българска телеграфна агенция.

По-добро здравно съоръжение

С 25 000 кревати в интензивните отделения с инсталация за обдишване Германия е оборудвана извънредно добре спрямо европейските си съседки. Франция има към 7000, а Италия - към 5000.

Берлин прочее съобщи в сряда, че през околните седмици се кани да удвои броя на тези болнични кревати.

В момента има опция пациентите да получават бързо лекуване и към този момент няма опасения, че може да се изчерпи потенциалът на лечебните заведения в страната, както става примерно в Италия и в Източна Франция.

Което надали е задоволително, с цел да изясни разликата в броя на смъртните случаи през първите седмици, в случай че прилежащите европейски страни също активизираха лечебните заведения си.

Това обаче може да добие огромно значение в околните месеци, в случай че рецесията се изостри.

Германия: Ще похарчим още 2,11 милиарда евро за защитни материали и респиратори

Преждевременно тестване

"Успяхме доста рано да разпознаем заболяването у нас, тъй като имаме преднина в диагностиката, определянето на патогена ", твърди Кристиан Дрощен, шеф на Института по вирусология към берлинската болница "Шарите ".

В комбиниране с положителното териториално покритие от самостоятелни лаборатории в Германия, почнали да тестват хората още през януари, когато позитивните проби още не бяха доста, това преимущество наподобява е дало опция на немските медици да диагностицират по-точно заболяването, отделяйки най-рисковите случаи за слагане под карантина.

Големият брой лаборатории усилва опциите за следене - близо 12 000 проби на ден съгласно оценка на Института "Роберт Кох " (ИРК), който управлява битката с епидемията на национално ниво.
Все още е мъчно човек да се изследва в Германия, само че съгласно специалисти е по-лесно, в сравнение с в други страни - стига да развиеш признаци след контакт с потвърдено болен или да пристигаш от някоя рискова зона.

В Германия се биха поради тоалетна хартия

Разболяват се младежи

"В над 70 на 100 от доказаните случаи до момента става дума за хора сред 20 и 50 години ", изясни президентът на ИРК.

Заболяването се е популяризирало на първо време основно измежду относително младежи в положително здраве, не толкоз обезпокоени от риска, тъй като не са най-застрашената група.

Също като скандинавците първите инфектирани германци са се върнали в страната след заразяване по време на ски ваканции в Италия или Австрия.

Това обаче е знак, че епидемията в Германия едвам стартира. По данни на немския център "Статиста " близо 25 на 100 от популацията на страната е над 60-годишна възраст, което буди опасения за доста повече смъртни случаи в околните дни.

Телата на умрелите не се изследват

Друго пояснение за разликата в смъртността дават по-специално италианците - в Германия не се изследват за ковид телата на умряли лица.

"Посмъртните разбори съгласно нас не са решителен фактор. Приели сме по принцип, че на пациента е сложена диагноза, преди да почине ", пази се ИРК пред Агенция Франс Прес.

Такива проби обаче се вършат, да вземем за пример, във Франция.

На процедура, щом някой почине, до момента в който е под карантина вкъщи си, а не в болничното заведение, нищо чудно статистиката да го подмине, ненадейно заключи в предаване на телевизия "Евронюз " Джовани Мага, шеф на Института по молекулярна генетика към

Националния проучвателен съвет в италианския град Павия.

NOVINI.BG ви дава опция да следите настоящите данни за смъртоносния китайски ковид в действително време:


Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 1658  Румънското здравно министерство: Идеално ще е 8-10 седмици да сме си по домовете Румънското здравно министерство: Идеално ще е 8-10 седмици да сме си по домовете  УМБАЛ-Бургас вкара УМБАЛ-Бургас вкара " рандеву " по вайбър за родителите на недоносените бебета  Белгия регистрира най-високия брой жертви на COVID-19 от началото на епидемията Белгия регистрира най-високия брой жертви на COVID-19 от началото на епидемията
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР