Голям, агресивен, атлетичен – дори паркиран на щанда на Jeep

...
Голям, агресивен, атлетичен – дори паркиран на щанда на Jeep
Коментари Харесай

Властелин на пистата и офроуда

Голям, нападателен, атлетичен – даже паркиран на щанда на Jeep на софийския автосалон, изключителният Grand Cherokee SRT незабавно притегля погледа и сее почит със своя величествен външен тип. А когато се възпламени горивната примес в осемте цилиндъра под дългия челен похлупак, тъпанчетата в ушите стартират да пулсират на високи обороти и в кръвта нахлува адреналин. Най-мощният модел Grand Cherokee за всички времена наподобява и звучи като див авто звяр. И на пътя се държи като подобен – с безкомпромисна експедитивност, устойчивост и проходимост.

Нито на автосалона, нито в шоурумите на останалите производители ще откриете SUV с толкоз всесилен мотор без турбо. Двигателят HEMI V8 с работен размер 6417 кубика създава трогателен тон, неубуздана реакция и тежък „ ритник “ със силата на 468 коня в гърба на пасажерите при настъпване на газта. Класическото атмосферно пълнене предизвика корист с високите обороти и подсигурява неповторими преживявания. Този възвишен американски мотор е като финален мохикан от сантименталния интервал на автомобилостроенето, заобиколен от съперници с по-малки, по-тихи и по-немощни мотори.

Големият мотор на Grand Cherokee SRT обаче работи с най-модерни технологии като 8-степенна автоматизирана трансмисия с опция за ръчно превключване с лостчета от кормилото и функционалност за изключване на цилиндри при ниски натоварвания. Водачът може да трансформира настроението и държанието на автомобила посредством избора на режим на шофиране.  По този метод реализира още по-голям надзор върху настройките на окачването, разпределението на въртящия миг от 624 Nm, промяната на предавките и работата на мотора. Който желае да е пръв на светофара, би трябвало да задейства функционалността Launch Control за бърз старт, да хване крепко кормилото и да натисне газта – тогава автомобилът форсира с оптимално движение и минимално приплъзване на колелата. Спринтът от 0 до 100 км/ч лишава единствено 5 секунди, пределната скорост е 257 км/ч.

С такива благоприятни условия моделът се изявява като чудесно квалифициран играч за пистата, само че самоуверено излиза и отвън асфалта с непрекъснатото си задвижване 4х4. Да не забравяме, че от 80 години Jeep създава всепризнати офроудъри и името на компанията е станало нарицателно за проходими коли. В Grand Cherokee SRT работят многочислени системи, които приспособяват първокласната пътническа кабина към настилката и изискванията на пътя при оптимално сцепление.  26-4-6kol
Спортният темперамент на този рисков Jeep проличава отдалеко по класическата цветова композиция от алена каросерия с черни SRT детайли – решетка, джанти, поставка на фарове. Надписът SRT краси спортните седалки в интериора, обзаведен с първокачествени материали като кожа и въглерод. Големият пъстър екран демонстрира освен данните от навигацията и инфо-развлекателната система, само че и параметрите от работата на автомобила в действително време. Телеметрията записва и съпоставя времена, осведоми лидера за ускоряване, въртящ миг, мощ, натоварване, прекъсване и други Така във всеки миг индивидът зад кормилото знае какво се случва под предния похлупак и упражнява цялостен надзор върху машината.

На пазара сега не се предлага такава техника, експедитивност, мощ, проходимост, първокласно съоръжение и достоверен дизайн на цената на Grand Cherokee SRT. Това важи и за другите коли на паметната щатска марка, от която на софийския автосалон са изложени Renegade в офроуд модификацията Trailhawk и новият стилен SUV модел Compass.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР