Goloka festival събира млади и готини хора край Петропавловския манастирGoloka

...
Goloka festival събира млади и готини хора край Петропавловския манастирGoloka
Коментари Харесай

Goloka festival събира млади и готини хора край Петропавловския манастир
Goloka festival събира млади и готини хора край Петропавловския манастир
Goloka Festival ще се организира за първи път на 3 и 4 август на огромната поляна до девическия Петропавловски манастир край Лясковец. Той има за цел да събере на едно място разнообразни музикални стилове и хора с разнообразни идеали.

Това сподели в изявление за БГНЕС Николай Гаранлиев – Gerata, който е хип-хоп реализатор и съорганизатор на фестивала.

„ Идеята се зароди преди пет години. Тогава се срещнах с графити актьора Nasimo, който е прочут у нас с изрисуването на разнообразни здания. Сред най-известната му творба е обликът на дядо Добри. Запознанството ни стана доста бързо и не след дълго създадохме марка за облекла. Още оттогава обмисляхме основаването на един подобен фестивал и ето, че след 5 години той е на път да се трансформира в действителност.

Целта ни е да съберем на едно място разнообразни стилове и разнообразни хора с разнообразни идеали. Идеята е да се съберем младежи, които да се обогатим по някакъв метод, да се срещнат другите ползи, на тези, които слушат по-комерсиална музика и вървят по нощните заведения с тези, които не са толкоз комерсиални. Искаме малко да се смесим, тъй като България е прекомерно дребна, с цел да се цепим, разделяме и да слагаме етикет на всеки жанр и всяка група от младежи ”, споделя създателят на два музикални албума.

В първото издание на хип-хоп фестивала ще вземат присъединяване, както пионерите на родната сцена, по този начин и най-актуалните имена в жанра, изяснява Герата, който прибавя, че ще има и интернационалните реализатори.

„ Поканихме много забавни актьори. Имаме реализатори от ъндърграунд сцената, които не са толкоз известни, които имат по-социално обръщение, както и актьори, които сега пълнят нощни заведения, заведения и гърмят по радиа. Едни от пионерите са DJ Skill, DRS, Nokaut, RoofRhymez. От по-модерните Murda Boys, FO, DRS, BNR. Има и интернационалните участници. Това са Kingpin от Англия и Toksikologia от Македония ”, разкри част от изпълнителите Герата.

Но това няма да е всичко, безапелационен е музикантът.

„ Имаме богата стратегия. Първият ден започваме след 18 ч., с цел да могат хората да дойдат и да се настанят. Идеята ни е първата вечер да е по-спокойна. Вторият ден започваме от сутринта с йога, с лекции. Една от тях ще бъде водена от известният Еленко Ангелов, а цялото събитие ще бъде поверено в ръцете на добре познатият Ilyo от 50stotinki.com. Ще има семинари за духовна процедура, ще има съревнование по B-boy Battle танци с награден фонд, ще има и огнено шоу.

Ще бъде изрисувана с графити и 50 метрова подпорна стена, която се намира под манастира “, съобщи Герата, който описа, че псевдонимът му е от детството. Тъй като семейството ми е сложна за изговаряне децата не можеха да ми научат цялото име и по тази причина всички ме назоваха Гера, спомни си рапърът.

Рапърът беше безапелационен, че хип-хопът не е имал залез, а по-скоро не е бил задоволително добре отразяван. Според него, той е една от най-бързо разрастващите се култури, която се постанова като международна наклонност във всяка една просвета и бързо и рисково се развива.

Герата даде обещание също по този начин, че работи върху нов план, с който ще се завърне на сцената, само че не сподели по кое време ще се случи това. Той добави още, че билетите за първия хип-хоп фестивал към този момент са в продажба и цената на билет за двата дни (3 и 4 август) вид „ Ранно пиле “ е 30 лева, а билет за един от дните е 20 лева За огромни групи се предлага така наречен „ Групов билет “, който при закупуването на 5 билета в една онлайн поръчка дава 6-ти безвъзмезден билет. Ще могат да се купят и билети на място, само че на цена от 25 лева за един ден и 35 лева за двата дни. /БГНЕС

Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР