Голмайсторът на ЦСКА-София Али Соу може да се окаже с

...
Голмайсторът на ЦСКА-София Али Соу може да се окаже с
Коментари Харесай

Случай отпреди пет години хвърля в смут - на колко години е всъщност Али Соу?

Голмайсторът на ЦСКА-София Али Соу може да се окаже с шест години по-стар в сравнение с написа в картотеката му. Поне за такова нещо твърди организация " АП " в собствен материал отпреди пет години и половина.

През 2014 година тимът на Гамбия до 20 години играе квалификационен мач против Либерия и печели с 1:0. При инспекция тогава обаче се оказва, че гамбийците са употребявали петима играчи, които са родени по-рано от 1995 каквито са били условията са тази възрастова група. Според информацията Али Соу е един от тези играчи, като цитатът на организацията е следният:

" Един от играчите - нападателят Али Соу от италианския Киево може да е на 25 години, оповестяват от Африканската футболна конфедерация, откакто са открити документи от 2012 година, които показват за негова рождена дата 14 октомври 1988 ".

" Това е чисто административна неточност отпреди години. Сигурен съм, че има някакво недоразуение ", споделя президентът на гамбийската федерация по това време Мустафа Кебе.

В ЦСКА-София Соу е с картотека с рождена дата 14 юни 1994 година, което също го прави недействителен участник във въпросния мач с Либерия. Не е изключено обаче инспекция на Киево на по-късен стадий да е посочила друга информация от тази през 2014 година, защото формалните документите на Соу за картотека в Италия остават непроменени.

За непозволените си дейности Гамбия получава сурово наказване - 2 години изваждане от национални и клубни шампионати на " черния континент ". Шест месеца по-късно обаче нормализиращата комисия на АФК подвига наказването, само че без да оправдава дейностите на гамбийската федерация.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР