Голмайсторът на Локомотив (Пловдив) Димитър Илиев коментира целите пред тима

...
Голмайсторът на Локомотив (Пловдив) Димитър Илиев коментира целите пред тима
Коментари Харесай

Димитър Илиев: Длъжни сме да отстраним Левски, но имаме цели и в първенството

Голмайсторът на Локомотив (Пловдив) Димитър Илиев разяснява задачите пред отбора до края на сезона. Футболист №1 на България за 2020 година приказва в предаването „ Домът на футбола”, откакто „ смърфовете” стартираха тренировки и призна, че че всички в отбора чакат с неспокойствие мачовете в efbet Лига, както и полуфиналите за за Купата на България против Левски.

„ Изключително тъжно е да се следят мачове на празни трибуни, само че събитията са такива. Всеки от нас търси метод, в случай че има предпочитание, постоянно ще намериш метод. Не мисля, че някои от нас играчите се е занемарил. Трябваше да се намират разновидности да се тича, поддържаме темп, тъй като в случай че не, ще е пагубно след това. Вече упражняваме и мисля, че физическата ни форма не е толкоз зле и считам, че тези седмици занимания ще стигнат да изглеждаме добре. Липсата на подготовка с топка ще се отрази и ще би трябвало малко време, само че това за всички е нещо ново. Трябва да се пригодим и да излезем бързо от ситуацията”, сподели Илиев.

„ Първата седмица акцентираме на беговите извършения и силовите. Тези два месеца сме позагубили много мощ в краката и това би трябвало да се навакса. Треньорите се нагаждат също и търсят способи подготовката да върви обикновено. Спазват се всички ограничения, с цел да излезем от ситуацията по-бързо. Нямам самообладание да стартираме да играем скоро. Не знам по какъв начин ще се отрази бързия старт на новия сезон, няма по какъв начин да знаем, защото е нехарактерна ситуацията. Отделно, дай Боже да играем и евротурнири, само че това ще е още по-сгъстен цикъл. Надявам се по този начин да се дозират нещата, че да изкараме до идната подготовка, която е чак зимата”, подчертава още Митко Илиев.

„ Мачовете ще са без аудитория и мач на безпристрастен терен щеше да е сполучлив вид, само че почитаме решението на БФС. Жалко е, че няма да има аудитория за Купата на България, защото там сме четирите тима у нас с най-вече почитатели, само че ориста отреди да играем пред празни трибуни. Длъжни сме като притежател на Купата да преборим Левски, който има доста проблеми. Надявам се бързо да се реши техният проблем, тъй като е тъпо да ги гледаме в такова положение. Имаме късмет, посредством шампионата, да се класираме за Европа, тъй че можем да сме оптимисти и да се подготвим. В плейофите има малко мачове и би трябвало да задържим темпото”.

„ Срещу Левски постоянно е комплицирано да играеш, а почитателите в този момент са компактно зад тях и знам какво е да играеш за тях, даже да ги няма на трибуните. Ако се доближим до формата от първия полусезон, като качество на игра бяхме по-добри. Говорили сме с нашия президент за финансите и той твърди, че всичко е наред. Имаше взаимни отстъпки при нас, само че това е обикновено, тъй че са водени диалози и ми се желае нещата да се стабилизират”, сподели още Илиев.

„ През предишния сезон концентрирахме всичко за Купата на България, защото в шампионата бяхме надалеч от това да гоним по-предно класиране за Европа. Тогава избрахме да се опитаме за Купата, което беше целесъобразно. Сега считам, че нещата са 50:50 и мисля, че и двете посоки са значими за постигането на огромни цели”, приключи Димитър Илиев.
Снимки: Владимир Иванов, Sportal.bg
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР