Голмайсторът на Ливърпул Мохамед Салах влезе в историята на Висшата

...
Голмайсторът на Ливърпул Мохамед Салах влезе в историята на Висшата
Коментари Харесай

Салах счупи рекорд с трета награда за играч на месеца в Англия

Голмайсторът на " Ливърпул " Мохамед Салах влезе в историята на Висшата лига, откакто беше определен за №1 в Англия през март. 25-годишният египтянин е първият състезател, който печели три награди за футболист на месеца в границите на един сезон.

Салах означи шест гола и записа една асистенция в четирите турнирни мача на " Ливърпул " през март. В тях " мърсисайдци " записаха победи против " Нюкасъл " (2:0), " Уотфорд " (5:0) и " Кристъл палас " (2:1) и загуба от " Манчестър юнайтед " (1:2).

Салах, който беше притеглен през лятото от " Рома " против 42 млн. евро, има 29 гола в 31 мача във Висшата лига от началото на сезона. Той има пет мача разполагаем, с цел да доближи върха за най-вече попадения в границите на един шампионат - 34 на Анди Коул (1994 г.) и Алън Шиърър (1995 г.).

С 29-те си попадения египетският футболист разделя първото място с Лионел Меси от " Барселона " в конкуренцията за " Златната обувка ". Чиро Имобиле от " Лацио " с 27 гола и Роберт Левандовски от " Байерн " с 26 са останалите съществени кандидати.

Салах има общо 39 попадения в 44 срещи във всички шампионати, което го прави вторият най-резултатен футболист в европейския футбол през този сезон след Меси, който има 41 гола.

 Салах счупи връх с трета премия за състезател на месеца в Англия
© Reuters

Салах се изравни с Роби Кийн, Гарет Бейл, Рууд ван Нистелрой, Дуайт Йорк, Ашли Йънг и Питър Одемвинге, които също са печелили премията за футболист на месеца по три пъти.

Денис Бергкамп, Тиери Анри, Франк Лампард, Кристиано Роналдо, Пол Скоул и Шиърър имат по четири оценки, а с по пет са Серхио Агуеро, Уейн Рууни и Робин ван Перси. Стивън Джерард и Хари Кейн държат върха с по шест награди.

Българският нападател Димитър Бербатов също участва в класацията с две оценки за състезател на месеца - през април 2007 година с екипа на " Тотнъм " и през януари 2011 година като футболист на " Манчестър юнайтед ".
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР