Голмайсторът на Байерн (Мюнхен) Роберт Левандовски е футболист №1 за

...
Голмайсторът на Байерн (Мюнхен) Роберт Левандовски е футболист №1 за
Коментари Харесай

Левандовски взе първата награда за №1 в света и получи малко утешение за Златната топка

Голмайсторът на Байерн (Мюнхен) Роберт Левандовски е футболист №1 за сезон 2019/20 в класацията Goal 50, в която едноименният уебсайт дефинира 50-те най-хубави футболисти и футболистки в света за миналата акция. Полякът, който означи 55 гола в 47 мача във всички шампионати за бавараците, е шестият друг победител, откогато премиите започнаха да се връчват през 2008 година. Досегашните лауреати са Лионел Меси, Кристиано Роналдо, Уесли Снайдер, Лука Модрич и Вирджил ван Дайк, който взе наградата през предходната година.

Левандовски изпреварва Кевин де Бройне, останал на второ място, Лионел Меси, Неймар и Кристиано Роналдо, които са надлежно трети, четвърти и пети. Килиан Мбапе е шести, до момента в който миналогодишният победил Ван Дайк приключва на седмо място в класацията за този сезон.
Байерн има общо седем представители в топ 25.

" Чувствам се доста добре. Ако спечелиш самостоятелна премия, това е спомагателна екстра. Футболът е екипен спорт, само че тези награди значат също доста за мен. Те демонстрират, че упоритата ежедневна работа се отплаща някой ден. Да стигнеш на върха е мъчно, само че да останеш там е още по-трудно ", съобщи Левандовски, за който това е справедливо самопризнание, само че малко успокоение заради обстоятелството, че през тази година бе взето решение " Златната топка " да не бъде връчвана.

Победител при дамите е датската нападателка на Челси Пернил Хардер.
Congratulations Robert Lewandowski

The best men's player in the world!
— Goal (@goal)
REVEALED: The best 50 footballers in the world
— Goal (@goal)
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР