Голмайсторът на Барселона Лионел Меси стана футболистът с най-много победи

...
Голмайсторът на Барселона Лионел Меси стана футболистът с най-много победи
Коментари Харесай

Mеси подобри рекорда за най-много победи в испанското първенство

Голмайсторът на " Барселона " Лионел Меси стана футболистът с най-вече победи в историята на испанското състезание. С инфарктния триумф против " Атлетико " (Мадрид) в събота аржентинецът усъвършенства върха на именития вратар на " Реал " (Мадрид) Икер Касияс.

Меси реализира 335-aта си победа в Ла Лига. Той имаше потребност от 447 мача, с цел да усъвършенства върха. Касияс има 334 победи в 510 дуела през 16-те си сезона с мъжкия тим на " Реал " (Мадрид).

Меси държи купища значими върхове в испанския футбол. Той е най-хубавият изпълнител в историята на Ла Лига с 414 гола. Втори с 311 е Кристиано Роналдо, който предишното лято напусна " Реал ", с цел да се причисли към " Ювентус ".

Меси е чужденецът с най-вече изиграни мачове в Ла Лига, както и чужденецът с най-вече шампионски трофеи - 9. " Барселона " съвсем несъмнено ще стане първенец и тази година. Ако това се случи, Меси ще изравни Пири (10) на второто място и ще се приближи на две трофеи от абсолютния връх на Пако Хенто (12).

Аржентинецът държи върха за най-вече попадения в границите на един сезон - 50. През този сезон той ще завоюва за шести път в кариерата си голмайсторския приз " Пичичи ", което ще го изравни с рекордьора Телмо Сара.

Откакто играе за мъжкия тим на " Барселона ", Меси е спечелил 32 трофея - девет пъти купата в Ла Лига, четири пъти Шампионската лига, шест пъти Купата на краля, седем пъти Суперкупата на Испания, три пъти Суперкупата на УЕФА и три пъти Световното клубно състезание.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР