Голмайстор №1 на България Димитър Бербатов даде ексклузивно интервю за

...
Голмайстор №1 на България Димитър Бербатов даде ексклузивно интервю за
Коментари Харесай

Гардиън: Бербатов е роден в украинския Благоевград и ритал свински мехур вместо топка!

Голмайстор №1 на България Димитър Бербатов даде извънредно изявление за английския " Гардиън ", в което разяснява един от най-тежките моменти в кариерата си - финалът в Шампионската лига през сезон 2010/2011 против " Барселона ", когато бе оставен отвън групата от мениджъра на " Манчестър Юнайтед " сър Алекс Фъргюсън.

В материала на " Гардиън " се загатва, че Бербатов е роден в украинския град Благоевград. Освен това, цитират книгата му, в която написа, че звездата ни, дружно с брат си са ритали свински мехур, тъй като нямали топка. Това несъмнено е надалеч от истината, защото на всички е известно, че през 80-те години на предишния век българските деца нямаха проблем да си купят същинска футболна топка.

Бербатов показа, че приел със смесени усеща признанието на именития треньор, че е позволил неточност и съжалява. Сега двамата са в положителни връзки, а Фъргюсън незабавно се съгласил да напише предговора на автобиографичната книга на Бербатов " По моя метод ".

" Когато за първи път прочетох какво е написал, го одобрих със смесени усеща. Трябва да си доста мощен темперамент, с цел да кажеш " Аз скърбя ". Самият факт, че той го направи, демонстрира какъв човек е сър Алекс. Думите му ме накараха да се усещам добре. И въпреки всичко, не мога да отрека, че не съм сюрпризиран, тъй като постоянно съм вярвал, че имах място в оня тим и в съответния мач. Но в този момент това е в предишното, а не можем да върнем времето обратно. ", споделя Бербатов.

Тогава " алените дяволи " отстъпиха с 1:3 на " Уембли ", а Майкъл Оуен, определен пред Бербатов, остана неизползвана запаса. При напускането на " Юнайтед " през 2012 година Бербатов не се сбогувал с Фъргюсън. Но в този момент, когато обмисля да се заеме с треньорство, някогашният нападател осъзнава, че един ден ще му се наложи да разочарова футболисти.

" Знам, че в случай че тимът ми стигне до край, ще би трябвало да направя същото. При това с повече от един състезател. Опитвам да виждам на всички тези неща от различен ъгъл - като управител. "
" Със сър Алекс сме в положителни връзки. Няма защо да му прощавам. Никога не съм изпитвал неприятни усеща към него. Просто бях отчаян от решението, което взе. Първоначално реагирах импулсивно, бях доста смутен. Но с течение на времето започнах да го разбирам. "

" При всичко казано до момента, в случай че можех да изиграя още веднъж един мач, това щеше да бъде точно финалът в Шампионската лига през 2011 година В оня сезон бях голмайстор на " Юнайтед " и приключих акцията като един от двамата най-резултатни във Висшата лига. Бях в страхотна форма и имах възприятието, че мога да отбележа при всеки удар. Мисля, че можех да оказа помощ на тима. "

Бербатов остави своята диря във Висшата лига с екипите на " Юнайтед ", " Тотнъм " и " Фулъм ", за които вкара общо над 100 гола. В Англия обаче постоянно понасяше рецензии, че не поставя задоволително старания на терена. Това поражда въпроса дали на Острова разбираха стила на Бербатов.

" Някои - да, други - не. Част от тях започнаха да го схващат и правят оценка, когато към този момент не бях там. Аз останах правилен на моя игрови жанр, на истинктите ми. Това има значение за мен. Във всеки клуб играх моя футбол. Имах шанса да попадна на мениджъри, които ме оставяха да бъда себе си. Никой не ме е карал да трансформирам метода си на игра... Не съм ги считал, само че мисля, че красивите ми голове са повече от грозните. "

В материала на " Гардиън " се загатва, че Бербатов е роден в украинския град Благоевград. Освен това, цитират книгата му, в която написа, че звездата ни, дружно с брат си са ритали свински мехур, тъй като нямали топка. Това несъмнено е надалеч от истината, защото на всички е известно, че през 80-те години на предишния век футболът в България е бил много развъртян и се е доближавал до огромните величия в този спорт в Европа.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР