Голият атлет от Тонга ще опита да се появи на

Голият атлет от Тонга ще опита да се появи на ...

Голият атлет от Тонга се цели в трета Олимпиада.

Голият атлет от Тонга ще опита да се появи на трета Олимпиада, пише АФП. Пита Тауфатофуа стана известен като знаменосеца на малката тихоокеанска държава, най-вече заради решението си да премине в Олимпийския стадион в Рио де Жанейро гол и намазан с масло.
Gulliver/Getty Images
Тауфатофуа се опитва да се класира за игрите в Токио през 2020 г. На летните игри през 2016 г. той се яви като състезател по джудо, а на зимните в Корея през 2018 г. се състезаваше в ски бягането. Сега 35-годишният Тауфатофуа ще опита да се сдобие с олимпийска виза в гребането.
Gulliver/Getty Images

"Опитвам се да стана първия атлет в модерните Олимпийски игри, който е участвал в три спорта без връзка помежду им", споделя тонганецът. "Израснал съм в каяк в океана, така че не ми е съвсем чуждо", допълва Тауфатофуа.-->
Gulliver/Getty Images
След като се появи само по традиционна препаска около кръста на церемонията в Рио, Тауфатофуа събра 45 млн. споделяния в Twitter. По-късно атлетът гостува и в някои от най-големите американски токшоута.
Gulliver/Getty Images
Още по-атрактивно беше появяването му гол на откриването на Зимните игри в планините на Корея, където Тауфатофуа рискуваше измръзване, за да се покаже в същия вид.
Gulliver/Getty Images

Източник: dariknews.bg