Голи и без никаква защита. Така се чувстват младите каталунски

...
Голи и без никаква защита. Така се чувстват младите каталунски
Коментари Харесай

Голи лекари протестират в Барселона, здравеопазването се задъхва

Голи и без никаква отбрана. Така се усещат младите каталунски лекари в разгара на втората вълна на пандемията, до момента в който държавното управление на Испания обмисля да наложи вечерен час в цялата страна, оповестява „ Евронюз “, представен от БГНЕС.
Младите си на площад „ Сан Джауме “ в Барселона, с цел да изразят дълбокия си дискомфорт. Малко отмора, ниски заплати, липса на контрол. Някои от тези млади лекари, които занапред стартират специалността се оплакват, че е трябвало да изоставен специализацията си, с цел да се причислят към първата линия на битка против вируса, поемайки отговорности, за които не са били готови.
 Над 200 000 са към този момент инфектираните в Полша, страната вкарва нови ограничавания Над 200 000 са към този момент инфектираните в Полша, страната вкарва нови ограничавания
Полша ще разгласи на следващия ден нови ограничавания, откакто за по-малко от три седмици инфектираните с ковид се удвоиха. Мерките може да включат...
„ Бяхме на първа линия по време на пандемията, напуснахме цялото си образование, работихме доста повече часове от законните, за заплата, близка до минималната “, осъжда Франсиско Хавиер Карерас, локален доктор по вътрешни заболявания.
" Аз съм анестезиолог, изяснява Мириам Домингес. Изведоха ме от образованието ми в операционната и ме заведоха на работа в поделение за интензивно лекуване, където имах шест пациенти. В интензивното поделение работехме на практика единствено ние за заплата от 6 Евро бруто на час ".
През последните две седмици болните с COVID-19 в каталунските лечебни заведения и най-много в отделенията за интензивна терапия са се нараснали двойно.
Цяла Испания живее под угрозата на нова вълна от вируса, който този вторник означи 218 умряли и към 14 000 нови случая, на една крачка от постигане на един милион инфектирани от началото на пандемията.
 Лекар от Варна разгласи гражданско непокорство и пусна петиция против решението за маски навън Лекар от Варна разгласи гражданско непокорство и пусна петиция против решението за маски навън
" Обявявам гражданско непокорство, като доктор и жител против, нелепото решение на министъра за маски навън! Няма да нося маска,...
като този, който е в действие в огромна част от Франция, с цел да спре вълната от инфекции. Това обаче ще изисква оповестяване на изключително състояние, което зависи от политически консетсус и за в този момент наподобява прекомерно нестабилно. Да не приказваме, че изключителното състояние и на комендантския час не са упоменати въобще в испанското законодателство.
В болничното заведение „ Северо Очоа “ в Мадрид призракът на препълнените отделения се завръща.
„ Препълнени сме, само че за момента имаме, да кажем,буфер, който да смекчи приемането, тъй като нашето звено разполага с 12 кревати и сега сме изписали 10 пациенти с Коронавирус и още 6 пациенти без Коронавирус, които са разпределени в други региони на болничното заведение “, изяснява Рикардо Диас Абад, шеф на реанимация в болничното заведение.
„ Вярно е, че чакахме да настъпи втора вълна, само че не толкоз рано, преди да е почнал грипа и нормалните респираторни инфекции. За в този момент се оправяме, само че не знаем какво да чакаме когато стартират студовете и сезонния грип “, обобщава здравната сестра Соня Карбалейра.
 Мадрид под обсада поради ковид Мадрид под обсада поради ковид
Правителството на Испания разгласи изключително състояние в и покрайнините на Мадрид и наложи частична обсада. Целта е да се ограничи засиле...
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР