Големият въпрос е как се финансира българския спорт и в

...
Големият въпрос е как се финансира българския спорт и в
Коментари Харесай

Даниел Вълчев: Правителството ще се погрижи за “Левски”. Няма друг шанс в годината преди изборите

Големият въпрос е по какъв начин се финансира българския спорт и в частност футбола. Намира се един богат човек с явен или неразбираем бизнес, вменява му се да поеме финансирането, а по-късно страната му се отблагодарява с по-леко кредитиране, публични поръчки... Това е едно нетрайно състояние и би трябвало да има ясни правила. Правителството ще се погрижи за “Левски ”. Няма различен късмет в годината преди изборите.
Това съобщи пред Българска национална телевизия проф. Даниел Вълчев - декан на Юридическия факултет в Софийския университет и някогашен министър на образованието.

" Истината е, че във връзка с джирата и прехвърлянето на поименни акции, какъвто е случая, има едно несъвършенство в закона - джирото е уредено, обичайно като едностранна договорка, която няма потребност от идея. Съдебната процедура преодоля тези разбирания и има решения. В този смисъл господин Борисов по-скоро не е притежател на акциите. Причина за това е, че за разлика от избрана едностранна договорка, с акциите не е тъкмо по този начин. Можеше да се заяви доста късно за това, да възникне проблем, че Борисов не ги е заявил. За да защитиш оня, който не е знаел, най-правилното би било джирото да е двустранна договорка ", разяснява още някогашният учебен министър.

" Големият въпрос е по какъв начин се финансира българския спорт и в частност футбола. Намира се един богат човек с явен или неразбираем бизнес, вменява му се да поеме финансирането, а по-късно страната му се отблагодарява с по-леко кредитиране, публични поръчки... Това е едно нетрайно състояние и би трябвало да има ясни правила. Правителството ще се погрижи за “Левски”. Няма различен късмет в годината преди изборите ", изясни проф. Вълчев.

По думите му ситуацията с хазарта у нас сега не се разрешава в сериозните страни.

" Няма значение дали е Божков, или е различен - в случай че това се резервира, няма да се предпазим от следващ сходен случай ", изясни проф. Вълчев.

Той съобщи, че не знае дали сегашният финансов миниснтър Владислав Горанов ще резервира поста си.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР