Големият въпрос е дали е имало споразумение между Турция и

...
Големият въпрос е дали е имало споразумение между Турция и
Коментари Харесай

Проф. Чуков за ударите в Сирия: Въпросът е имало ли е споразумение между Турция и САЩ

" Големият въпрос е дали е имало съглашение сред Турция и Съединени американски щати, едните да си отиват, а другите да заемат местата им. Дали Турция ще бъде оставена да прави каквото си желае. Започва един пазарлък кой да наследи тези чувствителни точки ". Това съобщи в предаването " Здравей, България " арабистът проф. Владимир Чуков. Той разяснява тематиката за въздушния удар на югоизточната ни съседка в Сирия.

``
реклама

Арабистът е безапелационен, че решението за отдръпването на Съединени американски щати от интервенцията е някъде сред президента Доналд Тръмп (Белия дом) и Пентагона. 

Той е безапелационен, че ще има смяна на политическата карта в района. „ Турция не желае да се сътвори самостоятелна кюрдска страна. Ердоган счита да върне 2 милиона сирийски бежанци назад в Сирия ", сподели проф. Чуков. 

По думите му след успеха на опозицията на изборите в югоизточната ни съседка, тематиката за бежанците е станала съществена в турския политически дневен ред. " Най-вероятно през 2023 година опозицията ще нападна Ердоган поради сирийските бежанци. Затова той се пробва още от в този момент да й отнеме това предимство. Сирийските бежанци започнаха да бягат от Турция, по тази причина се получи този напън върху европейските граници ", разяснява още Чуков.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментар Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР