Големият студ няма да се размине, а стартът ще бъде

...
Големият студ няма да се размине, а стартът ще бъде
Коментари Харесай

Студеният фронт идва! Синоптик каза кога да очакваме снега

Големият мраз няма да се размине, а стартът ще бъде в края на ноември

В края на декември стартира астрономическата зима, само че това не значи, че няма да има сняг в равнинната част на страната по-рано. Засега снегът е в по-високите планински региони. До края на ноември има две ситуации със захлаждане - едната към 24-25 ноември и идната към 28 ноември. Това заяви Анастасия Стойчева - началник на отдел " Метеорологични прогнози “ в Национален институт по метеорология и хидрология в ефира на Българска национална телевизия.

Стойчева изясни, че ниските атмосферни налягания над Европа и идващия циклон, който се задава към страната ще донесе доста превалявания в централното Средиземноморие и в Западната част от Балканите.

След миналия леден атмосферен фронт и понижението на температурите, тази нощ се обясни в доста региони в Централна и Западна България. Температурите са към и под нулата. Очакват се обаче слънчеви часове през днешния ден и бързо ще се позатопли. Ще се усили южният вятър и той ще донесе по-високи температури.

" На 27 и 28 ноември има едно по-категорично захлаждане, което най-вероятно ще е обвързвано с прекосяване на дъжда в сняг в Предбалкана и високите котловинни полета, в това число и в София. В равнинната част не се чака сериозен сняг ", посочи Анастасия Стойчева.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР