Големият скок на технологиите в областта на мобилната индустриална техника

...
Големият скок на технологиите в областта на мобилната индустриална техника
Коментари Харесай

Новаторство в строителството: машини на бъдещето

Големият скок на технологиите в региона на мобилната индустриална техника през последните 15 години промени както методите за строителство, по този начин и въздействието на този отрасъл върху природата и живота на хората. В същото време, модерните нововъведения при професионалните хидравлични строителни машини вземат решение значими въпроси на строителния бизнес, като запазване на околната среда, повишение на горивната успеваемост, сигурност на строителните обекти, справяне с неналичието на квалифицирани оператори и други

Прогресът в никакъв случай не стопира

Приложението на високи технологии и съвременни нововъведения откриват нов свят от благоприятни условия:

- електроника и хидравлика - управляемост с опция за всевъзможни настройки на машината и комфорт за оператора;

- екологични дизелови мотори - елементи с най-малко излъчвания на изгорели газове;

електромобилност - тягови акумулатори и електромотори за нулеви излъчвания и най-малък шум;

- автоматизация - бързо и качествено осъществяване на цифров строителен проект;

роботизация - самостоятелна работа без оператор в кабината.

Съвременните електро-хидравлични уреди и системи за ръководство към този момент се влагат даже в най-компактната земекопна техника като мини багери и мини товарачи, осигурявайки на оператора опция за точно конфигуриране на скоростта на работните придвижвания и пъргавината на машината. Модерните дизелови елементи по екологичните стандарти на Етап V на Европейски Съюз употребяват технологии като DPF, DOC, SCR и EGR. Така се понижава изпускането на нездравословни субстанции с 90% и повече по отношение на предходните генерации мотори.

На върха на технологиите за строителство

Електромобилността навлезе на първо време при компактната строителна техника, само че през днешния ден с електромотори и тягови акумулатори с съвременно термичнo ръководство (охлаждане и подгряване), се оборудват също комбинирани багер-товарачи, челни товарачи и верижни багери от междинен клас. Освен нулевите местни излъчвания и напълно тихата работа, тази техника се отличава със доста по-ниски разноски за употреба и поддръжка. А зареждането на батериите може да става през нощта, в обедната отмора или по време на работа.

Автоматизацията на работните процеси се ползва при техника като булдозери, грейдери, багери и други Благодарение на употребяваните 2D и 3D системи за ръководство, цифровият план, качен в компютъра на машината, се извършва освен автоматизирано, само че също и с високо качество и най-малко разход на гориво. А операторът единствено следи осъществяването по време на работа. Строителните роботи се демонстрират към този момент единствено като прототипи по изложби, само че тяхното действително потребление наподобява е въпрос на няколко години.

Най-съвременна строителна техника от Case Construction Equipment

Титън Машинъри България (Titan Machinery Bulgaria) e формалният вносител на Case Construction Equipment и предлага цялостна гама съвременна земекопна техника. Строителната промишленост в страната, която през последните години минава през интервал на напредък и забележителен напредък, има все по-нарастваща нужда от автоматизация на процесите, в които се употребява строителна техника. Безспорно е, че имплементацията на съвременни машини, които употребяват от ден на ден и повече нови технологии, ще докара оптимизация на процесите и ще донесе позитиви за промишлеността.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР