Големият съперник на Uber - Lyft набра 500 милиона долара

...
Големият съперник на Uber - Lyft набра 500 милиона долара
Коментари Харесай

Големият съперник на Uber го настига, набра още $500 милиона

Големият противник на Uber - Lyft набра 500 милиона $ в допълнение финансиране, демонстрира документ за одобрение на акции.

Допълнителният кръг от финансиране, воден от CapitalG на Alphabet, е продължение на кръга от 1 милиард $, разгласен през октомври.

" Увеличаването на капацитета за този кръг ще ни разреши да ускорим по-нататъшния ни ангажимент за обслужване на пасажерите и водачите ", съобщи представителят на Lyft Ейдриан Дърбин.

 Lyft доближава оценка от $7.5 милиарда
Най-големият противник на Uber доближава $7.5 милиарда пазарна оценка

Компанията е на крачка от $500 милиона нов капитал

През октомври компанията разгласи, че с помощта на предходните кръгове от финансиране е нараснала цената си от 7.5 милиарда до 11 милиарда $. Новите средства ще покачат стойнността й до 11.5 милиарда $.

Lyft прогресира доста през миналата година, възползвайки се от проблемите на главния си съперник Uber. Сега тя управлява 1/4 от пазара на споделени пътувания в Съединени американски щати.

 Най-големият съперник на Uber се готви да излезе на борсата
Най-големият съперник на Uber се готви да излезе на борсата

През април Lyft бе оценена на $7.5 милиарда $

" Lyft сега има огромно преимущество, защото печели пазарен дял, много е популярнa, не си основава проблеми и има доста място за напредък ", сподели Сантош Рао, анализатор в Manhattan Venture Research.

Макар да е главен акционер в другата водеща компания за споделено пътешестване - Uber, компанията-майка на Гугъл последователно се преориентира към Lyft. Допълнителното финансиране ще разреши на компанията да резервира частната си благосъстоятелност, до момента в който продължава ценовите войни с Uber в американските градове.

 Гугъл готви $1 милиард инвестиция в най-големия съперник на Uber
Гугъл готви $1 милиард инвестиция в най-големия съперник на Uber

С парите Lyft ще си обезпечи опция да завземе още пазарен дял

Подкрепата на Alphabet може да даде подтик на създаването на самостоятелни коли от Lyft, което се разви тази година. Компанията си партнира с подразделението на Alphabet - Waymo, както и с други компании за стартирането на самоуправляващи се коли в нейната мрежа.

Lyft е в развой на разширение през тази година, а изпълнителният шеф Лоугън Грийн неотдавна съобщи, че компанията ще стартира да разраства в чужбина " доста скоро ". Лондон, Торонто и Мексико Сити са първите вероятни разновидности за задграничната й агресия.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР