Големият съперник на Бенямин Нетаняху в израелските парламентарни избори Бени

...
Големият съперник на Бенямин Нетаняху в израелските парламентарни избори Бени
Коментари Харесай

Бени Ганц заяви, че иска да е премиер на Израел, Нетаняху е разочарован

Големият противник на Бенямин Нетаняху в израелските парламентарни избори Бени Ганц съобщи, че желае да е министър председател в държавно управление на националното единение, което да изведе страната от политическата невъзможност, предадоха Франс прес и ТАСС.

" Израелците желаят държавно управление на единството. Възнамерявам да сформира необятно демократично държавно управление и да го оглавя ", съобщи Ганц преди съвещание с управителни фрагменти на центристката си партия " Синьо и бяло ".

" Съставянето на държавното управление към този момент стартира. Аз ще повеждам договарянията и няма да се поддавам на напън. По последни данни от преброяването на гласовете ние имаме 33 места в Кнесета и сме преди всичко, а Нетаняху не съумя да докара десния си блок до победа ", съобщи Ганц.

След броене на 97 % от гласовете партията " Синьо и бяло " на Ганц получава 33 места в 120-местния парламент, а партията Ликуд на Нетаняху - 31.

Последва изказване на израелският министър председател, който изрази отчаяние от отхвърли на Бени Ганц да разиска с него сформиране на държавно управление на националното единение. Бенямин Нетаняху въпреки всичко съобщи, че резервира подготвеност за договаряния, съобщи Ройтерс.

" Бях сюрпризиран и отчаян от обстоятелството, че досега Бени Ганц продължава да отхвърля апела ми да се срещнем. Ганц, предлагането ми за среща остава. Обществеността чака това от нас ", написа Нетаняху в Туитър.

Нетаняху пък приканва за необятна коалиция сред неговата дясна партия Ликуд и центристката партия на Ганц " Синьо и бяло ".
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР