Големият разговор на Бузлуджа ще е за Визията за България.

...
Големият разговор на Бузлуджа ще е за Визията за България.
Коментари Харесай

Явор Божанков: Липсата на дългосрочна визия е в основата на всеки проблем у нас

" Големият диалог на Бузлуджа ще е за Визията за България. С тази тематика желаеме да притеглим вниманието на хората. В основата на всеки проблем у нас стои неналичието на дълготрайна визия ". Това съобщи националният представител от ПГ на " Българска социалистическа партия за България " Явор Божанков. Като образец той даде трусовете в ръководещата коалиция. " Споровете там са за пари - един затваря заведения, различен ги отваря, обвинявания в лобизъм, преразпределение на властта. Всичко е жадност за пари и власт, визия за 3 дни напред, визия да добутаме държавното управление до края му ", акцентира той.

По думите му, в случай че имаме визия за 20 години напред, тематиката би била демография, приходи, господство на закона, само че в никакъв случай- кой кое заведение е затворил и кой кое заведение е отворил, кой какъв брой власт желае и и кой на кого е нарушил икономическите ползи. Като образец за неналичието на визия у ръководещите Божанков уточни и решението за концесионирането на Летище " София ", стратегически обект за националната сигурност, който е печеливш, наливането на пари в БДЖ, което не е реформирано и губи и от там средствата се източват. " Защо? Защото би трябвало да решим казуса за през днешния ден и да докараме държавното управление до края на мандата му ", разяснява той. Защо дадоха 60 млн. лева на предприемача Домусчиев - тъй като визията им е " Докато управляваме, да уредим нашите хора ". Не това ни би трябвало, а визия отсега нататък, тъй като след 20 години, на всеки 5-ма българи- 3-ма ще бъдат пенсионери и единствено 2-ма работещи ", съобщи той.

Явор Божанков акцентира, че е взел участие в интревюта, които немско и американско Неправителствени организации са организирали и диалогът там стартира от 2100г. " След 20 години изкуственият разсъдък ще размени доста работни места. Кадрите, които образоваме сега няма да бъдат настоящи единствено след 10 години. Ако в този момент не стартираме да се приготвяме, ще се озовем в неприятна обстановка ", заключи Божанков.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР