Големият проблем в здравната система са общинските болници, които не

...
Големият проблем в здравната система са общинските болници, които не
Коментари Харесай

Общинските болници не се вписаха в здравния модел, смята директорът на здравната каса

Големият проблем в здравната система са общинските лечебни заведения, които не можаха да се впишат в модела, сподели през днешния ден по Би Ти Ви шефът на Националната здравноосигурителна каса Дечо Дечев. Той уточни, че те не могат да продължат да съществуват като търговски сдружения, тъй като извършват обществени функционалности.

" Никоя партия не е в положение да оправи нещата сама. Решението е консенсус сред партиите за обща политика ", разясни Дечев. Според него, настоящето решение НЗОК да обезпечава бюджети за лечебни заведения, в които работата е малко е сгрешен.

" В центъра трябваше да е пациентът, а ние станахме бюджетна организация, финансираща лечебни заведения, нямащи активност ", добави Дечев.

По мотив митингите на медицинските сестри, той разясни, че те не стачкуват на вярното място, тъй като здравният министър не е техен шеф.

" Министърът обаче е шеф на шефовете на тези хора и той би трябвало да поправи грешките на неговите прародители. Те не взимаха ограничения против шефовете на лечебни заведения, които трупаха загуби. Първият ход е да се сменят управленията на лечебни заведения, които не мога да обезпечат обективно възнаграждение ", заключи шефът на НЗОК.

В понеделник на народен митинг стотици здравни служащи желаеха минималната заплата за всички медицински сестри да е 900 лв. и да имат по-добри условия на труд.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР