Големият проблем в момента е не как работи правителството, а

...
Големият проблем в момента е не как работи правителството, а
Коментари Харесай

Денков: Проблемът е не как работи правителството, а гласуването на общата законодателна програма

" Големият проблем сега е не по какъв начин работи държавното управление, а по какъв начин да се обезпечи гласуването на общата законодателна стратегия в Народното събрание ". Това съобщи във връзка връзките сред " Продължаваме промяната - Демократична България " и ГЕРБ министър председателят Николай Денков. Той и министърът на защитата Тодор Тагарев участваха на проява на качества на Специалните сили на Българската войска по време на учението " Stealth Dagger - 23 ".

" Основното напрежение е по повод гласуването на законопроектите. Имаше няколко гласувания, които не подхождаха на сглобката на партиите, които поддържат държавното управление. Те би трябвало да гласоподават дружно по законодателната стратегия, която договорихме ", уточни министър председателят.

Той сподели, че на вчерашната среща, на която двете страни се схванаха за регулярни диалози всеки вторник, е припомнил какво е било контрактувано за законите, свързани с Антикорупционната комисия, което не е станало. През предходната седмица, само че не и този на " Продължаваме промяната - Демократична България ".

Денков съобщи, че след срещата се е чул няколко пъти с Мария Габриел и двамата са се разбрали да бъде назначен нов заместник-министър, с което удостоверява усещането, че двамата си сътрудничат добре. По мотив сделките за работата на държавното управление Денков съобщи, че не приема квотния принцип на назначения.

" Ако някой желае да промени метода на взимане на решения, това не може да стане от през днешния ден за на следващия ден - би трябвало време. Не одобрявам квотния принцип, той значи всеки да си назначава който желае и по-късно. По този метод няма по какъв начин да работим, би трябвало да работим с търсене на консенсус ".

От партията на Борисов, откакто " Продължаваме промяната - Демократична България ".

" Важно е да се разбере, че да се приготви едно съдружно съглашение, са нужни месеци. Ние нямаме това време, видял съм, че единственият способ, който работи е с търсенето на консенсус. Назначаваме си зам.-министрите, управническата стратегия е съвсем подготвена в краен тип ", уточни Денков.

Очакванията му за гласуването на проектобюджета на финансовото министерство в Народното събрание са той да бъде подсилен минимум от ГЕРБ и Движение за права и свободи, с изключение на от " Продължаваме промяната - Демократична България ".



Всичко, което би трябвало да знаете за:
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР