Големият проблем в момента е как се управлява българският туризъм

...
Големият проблем в момента е как се управлява българският туризъм
Коментари Харесай

Бранимир Ботев: Туристите у нас не са 9 млн., а 3,5, млн. Как иначе се получават само 17 млн. нощувки?

Големият проблем сега е по какъв начин се ръководи българският туризъм и къде изчезват милиарди, счита някогашният зам.-министър на туризма Бранимир Ботев.
 Ангелкова разгласи, че ще съди за клюка някогашен зам.-министър на туризма  Маскирани нахлуха в къщата на някогашен зам.-министър
Преди дни той разгласи, че маскирани са пробвали да нахлуят в къщата му край Варна и да го сплашат след изявление, в което подлага на критика остро методът, по който се ръководи секторът туризъм. Там той твърди, че настоящият виновни за ръководството на туризма оставят бранша в ръцете на мутрите.

Полицията обаче работи по опит за обир като съществена версия за нахлуването.

„ Няма крадци, които, до момента в който хората вечерят, да си поставят маски на осветена улица пред камери, да прескачат висока ограда и да минават през осветено място ”, безапелационен беше Ботев пред bTV. 

Според Ботев има „ фрапантно разминаване ” сред данните за прихода от туризма в стопанската система.

„ Говори се за близо 9 млн. туристи, а в това време туристите, които действително са осъществили нощувки в България, са от порядъка на 3,5 млн. Останалите са или директно преминаващи, или гости – това не са туристи. Или някъде другаде изчезват тези числа. Ако ние в действителност имаме 9 млн. туристи, има 17 млн. нощувки, които регистрира Национален статистически институт, които грижливо се пропущат и не се споделят. Някой ще повярва ли, че идват туристите в България, стоят два дни и си потеглят? ”, попита той.

Министърът на туризма Николина Ангелкова разгласи, че ще го съди за клюка. 

Двамата бяха част от един екип преди Ботев да бъде освободен от премиера. „ Ние кардинални разлики с министър Ангелкова имаме през цялото време, аз дори съм заявил своето предпочитание да напусна след нейното предопределение, само че министър председателят беше решил да ме остави ”, сподели той.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР