Големият проблем в момента е как се управлява българският туризъм

...
Големият проблем в момента е как се управлява българският туризъм
Коментари Харесай

Бившият зам.-министър Ботев: Къде изчезват милиарди от българския туризъм?

Големият проблем сега е по какъв начин се ръководи българският туризъм и къде изчезват милиарди. Това е мнението на някогашния отраслов зам.-министър Бранимир Ботев. Преди дни той разгласи, че маскирани са пробвали да нахлуят в къщата му край Варна поради негов коментар в изявление, че „ методът, по който се ръководи туризмът от Ангелкова и хората към нея, дава промишлеността в ръцете на мутрите”.

Полицията обаче работи по опит за обир като съществена версия за нахлуването. „ Няма крадци, които, до момента в който хората вечерят, да си поставят маски на осветена улица пред камери, да прескачат висока ограда и да минават през осветено място”, безапелационен беше Ботев тази заран пред bTV. Той изрази вяра, че полицията към този момент е открила от записите на охранителните камери на другите къщи в региона с каква кола са избягали маскираните.

Защо да има учредения да бъде сплашван? Според Ботев има „ фрапантно разминаване” сред данните за прихода от туризма в стопанската система – отрасловото министерство споделя едно, а интернационалната организация WTTC – друго.

„ Говори се за близо 9 млн. туристи, а в това време туристите, които действително са осъществили нощувки в България са от порядъка на 3,5 млн. Останалите са или директно преминаващи, или гости – това не са туристи. Или някъде другаде изчезват тези числа – в случай че ние в действителност имаме 9 млн. туристи, има 17 млн. нощувки, които регистрира Национален статистически институт, които грижливо се пропущат и не се споделят. Някой ще повярва ли, че идват туристите в България, стоят два дни и си потеглят?” , запита Ботев.

Той и през днешния ден не сподели от кого е бил „ посъветван” да не прави толкоз остри мнения. Николина Ангелкова обаче разгласи, че ще го съди за клюка. „ С голямо предпочитание очаквам да се забележим в правосъдна зала”, разгласи Ботев. По думите му по този начин ще се стигне до отговорите на доста въпроси, които тя сега отбягва – като решението готовата за пуск система ЕСТИ да не се внедри у нас, което е казус за Европа.

Двамата бяха част от един екип преди Ботев да бъде освободен от премиера: „ Ние кардинални разлики с министър Ангелкова имаме през цялото време, аз дори съм заявил своето предпочитание да напусна след нейното предопределение, само че министър председателят беше решил да ме остави”.

Бившият зам.-министър съобщи и че митингите на сектора против него може да са били проведени точно от Ангелкова.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР