Големият проблем с гласуването у нас идва от това, че

...
Големият проблем с гласуването у нас идва от това, че
Коментари Харесай

Зарков: Проблемът с гласуването у нас идва от непрекъснатите промени

Големият проблем с гласуването у нас идва от това, че изборните правила се трансформират непрестанно. Това пречи както на администрацията, по този начин и на участниците в изборите - политическите партии, които се явяват на тях и най-лошото - жителите, които гласоподават, все по-малко и по-малко, са отвратени от този всекидневен театър. Това съобщи пред bTV зам.-председателят на ПГ на " Българска социалистическа партия за България " и член на ИБ на Народно събрание на Българска социалистическа партия Крум Зарков.

По думите му дейностите на управляващите- една напред, две обратно, стартират да работят доста обезкуражаващо и притеснително. Той изясни, че не е обикновено, в навечерието на всяка акция, внезапно да се вършат промени, което пречи на подготовката на изборния развой. " Грешките от неприятната подготовка се употребяват като опрощение за идващото упражнение. Едно и също всякога ", разяснява социалистът.

Той даде за образец машинното гласоподаване, което в този момент се отстранява, още веднъж с извинението за грешките на последните избори. Зарков обаче акцентира, че машините за евровота са били сертифицирани малко преди да тръгнат из страната, клипчето, в което се изяснява по какъв начин да се гласоподава с тях, е било издадено два дни преди изборите, а машините са пристигнали откакто е завършило образованието на СИК.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР