Големият проблем не е във финансирането на партиите като размер на

...
Големият проблем не е във финансирането на партиите като размер на
Коментари Харесай

Румен Радев: Управляващите партии нямат нужда от субсидия

Големият проблем не е във финансирането на партиите като размер на дотацията, а да има механизъм, който еднообразно да третира партиите. Това съобщи пред публицисти президентът Румен Радев, написа news.bg.

Силно се надявам, че партиите ще намерят добър баланс сред техните лични ползи и ползите на обществото. Управляващите партии у нас нямат потребност от дотация, защото те се финансират непосредствено от властта и го вършат, без да се крият, разкритикува ръководещите Радев.

Той се въздържа да коментира процесите в Българска социалистическа партия, само че съобщи своята увереност, че страната не би трябвало да остава без съпротива.

Подкрепям положителните планове, само че при изхарчени огромна част европейски и национални средства резултатите са над вероятното и предстоящото, разяснява той във връзка с проблема със закупуването на изтребителите. " За разлика от други политици, аз не експортирам българските проблеми отвън граница ", заключи Радев.

Според Радев България е пропуснала шанса си да уреди честването на паметта на Гоце Делчев при подписването на Договора за другарство и съдействие от 2017 година. Към този контракт са нужни оптимизации като част от договарянията за присъединение на Северна Македония в Европейски Съюз, разяснява още президентът. Мнението му е, че най-много България би трябвало да помага на западната си съседка за участието в Европейски Съюз.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР