Големият проблем на германския хегемон Байерн (Мюнхен) напоследък се крие

...
Големият проблем на германския хегемон Байерн (Мюнхен) напоследък се крие
Коментари Харесай

Липсата на фантазия и креативност вреди дори на Байерн

Големият проблем на немския хегемон Байерн (Мюнхен) в последно време се крие в центъра на терена, проучва авторитетният вестник " Абендцайтунг ".

Шампионите реализираха единствено една победа в последните си три мача в Бундеслигата, само че тя може да се смята за срамна, тъй като беше реализирана единствено с резултат 2:1 посред " Алианц Арена " против абсолютния дебютант в елита Унион (Берлин).
 Снимка 445635
Източник:

Дни по-късно баварците бяха на минути от сензационно отпадане за Купата против 16-ия във Втора Бундеслига Бохум, който водеше до 83-ата минута. Все отново носителят на трофея се докопа до триумф с 2:1 още в постоянното време.

Дори треньорът на Байерн Нико Ковач призна, че сега отборът му има явен проблем с построяването на офанзивите си.

" Не играхме добре в продължение на 60-70 минути ", съобщи хърватинът. Период, който идва прекомерно дълъг за мач на могъщия исполин от Мюнхен.
 Байерн победи Бохум с 2:1 за Купата на Германия
Мюлер избави Байерн от огромен срам за Купата на Германия

" Баварците " надделяха мъчно Бохум

Срещу Бохум първи мач като титуляр след дълго лекуване на травма изигра Леон Горецка. Очаквано той не впечатли, защото няма игрови темп. Какво обаче е оправданието на другите вътрешни халфове?

Твърдият титуляр Тиаго Алкантара позволява прекомерно доста неточности от началото на сезона и даже се заприказва, че може да бъде закотвен на пейката. Недоволният от игровите си минути Хави Мартинес е със статут на запаса и се спекулира, че може да бъде сменен още през зимата за бранителя на Атлетик (Билбао) Унай Нунес.
 Томас Мюлер: Винаги е хубаво да вкараш надвит гол
Томас Мюлер: Винаги е хубаво да вкараш надвит гол

" Ако се вгледате по какъв начин се радвахме при победния гол - това са страсти, усеща "

Чести неточности прави и международният първенец Корентен Толисо. В играта на халфовете на Байерн като че ли няма въодушевление и фикция. Те подават топката встрани и обратно, без да съумяват да раздерат защитата на съперника с умел прикрит пас в кулоар.

Проблемът със междинната линия не може да бъде решен и от Джошуа Кимих, който не крие, че обичаната му позиция е " шестицата ". Заради контузиите на Люка Ернандес и Никлас Зюле като централен защитник ще играе Бенжамен Павар, а Кимих още веднъж ще работи като десен бек.
 Снимка 449777
Източник:

А междинната линия на тима?

Поне все още тя остава все по този начин безидейна и сива, карайки нападателите на тима да страдат. В Мюнхен би трябвало да са признателни, че Роберт Левандовски е във формата на живота си, само че какво ще стане, в случай че и той падне в " дупка "? Срещу Бохум полякът влезе на почивката и за първи път от доста време насам изглеждаше безвреден.

Дори и той...
 Ковач се ядоса: Изобщо не играхме добре
Ковач се ядоса: Изобщо не играхме добре

" Поздравявам тимът на Бохум и техния треньор за свършената работа "
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР