Големият проблем е не как работи правителството, а как да

...
Големият проблем е не как работи правителството, а как да
Коментари Харесай

Денков: Основното напрежение между ПП/ДБ и ГЕРБ е около гласуването на законопроектите

Големият проблем е не по какъв начин работи държавното управление, а по какъв начин да се обезпечи законодателната стратегия. Основното напрежение е към гласуването на законопроектите. ПП/ДБ и ГЕРБ би трябвало да гласоподават дружно по контрактуваната законодателна стратегия, само че виждаме, че това не се случва. Това съобщи пред публицисти министър председателят Николай Денков.

Той акцентира, че за подготвянето на съдружно съглашение са нужни месеци. Ние нямаме това време и за това най-хубавото решение е да намерим консенсус. Ако някой желае да промени метода на взимане на решения, това не става от през днешния ден за на следващия ден, разясни министър-председателят.

Денков уточни, че ПП/ДБ са били поредни - недостиг е до 3% и фокус върху обществените заплащания. По думите му би трябвало да се възнамеряват финансови разноски, единствено там където има планове. Дефицитът от 3% е основен за нас и за влизането на България в еврозоната. Един добър финансов министър съумява да усили приходите. Това стори Асен Василев и предишния път като заемаше поста, добави той.

Денков посочи, че чака поддръжка от ГЕРБ и Движение за права и свободи за проектобюджета , Макропараметрите за деликатно заложени. Бюджетът наподобява осъществим. На базата на признатия бюджет е нужно вярно да планираме този за 2024 година Тогава би трябвало да заложим значимите политики за водещите политически сили, добави премиера.

Той разясни, че финансиране в областта на защитата ще има там, където има ясни планове. Денков посочи, че са заложени по-големи разноски за 2025 година, когато се чакат да дойдат самолетите F-16. Премиерът добави и че България ще съблюдава условието на НАТО за обособяване на 2% от Брутният вътрешен продукт за защита.

Денков акцентира, че е допустимо в бъдеще да има нов пакет военна помощ за Украйна, само че бе безапелационен, че военните специалисти са тези, които вземат решение какво въоръжение можем да предоставим.

Министър-председателят сподели още, че еврозоната, Шенген и миграцията ще са главните тематики, които ще дискутира в Брюксел по време на срещата си с евролидерите.
 Юридически е невероятно да има в този момент съдружно съглашение, счита Денков
Юридически е невероятно да има в този момент съдружно съглашение, счита Денков

Денков изрази вяра да се стигне до ротация на премиерите
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР