Големият, предизвестен, въпрос в началото на учебната година е дали

...
Големият, предизвестен, въпрос в началото на учебната година е дали
Коментари Харесай

Хроника на една предизвестена промяна в образованието

Големият, предупреден, въпрос при започване на образователната година е дали тя ще продължи присъствено или скоро ще се върне отдалеченото образование. Въпросът се трансформира в спор, в който медицинските аспекти, които по никакъв метод не трябва да бъдат подценявани, се преплетоха със съображения от друго естество, като да вземем за пример какво би означавало това за родителите. В представянето на гледните точки напълно не лисват страсти, от време на време неоставящи място за рационални причини.

Да забравим за малко терзанията дали преди малко почналата образователна година ще протече по метода, който ни се коства най-хубав за нас и да се опитаме да погледнем оттатък тук и в този момент. Взимайки под внимание насъбрания опит от последната година - по какъв начин би трябвало да се провежда образованието на деца ни? Трябва ли напълно да се върнем към присъственото обучение в учебно заведение? Има ли изобщо бъдеще в отдалеченото цифрово образование оттатък ролята му на авариен (пандемичен) вид?

Засега по-силно декларираното в публичното пространство мнение е, че присъствено обучение, такова каквото го знаем от десетилетия, че и повече, би трябвало да остане.

Изглежда това е позиция, споделяна от множеството родители: тяхното терзание, че няма да устоят още дълго в режима от втората половина на предходната образователна година е понятно. Разбираемо е и за какво учителите държат на присъственото обучение. Не че мнението на учениците се чува ясно и изрично, само че в действителност аргументът, че учебното заведение е място както за учене, по този начин и за социализация, е безспорен. И по този начин: в случай че множеството участници в просветителния развой са за запазването на образованието в обичайния му присъствен тип и в случай че има значителен мотив за това, следва ли изобщо да се разисква ролята на отдалеченото образование оттатък опцията да бъде " проект Б " в изискванията на епидемиологична рецесия?

Отговорът е изрично да.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР