Големият победител в конкурса БАЛКONA - Ирина Костадинова, вече се

...
Големият победител в конкурса БАЛКONA - Ирина Костадинова, вече се
Коментари Харесай

Кампанията БАЛКONA сбъдна мечтата на победителя в едноименния конкурс

Големият победител в състезанието БАЛКONA - Ирина Костадинова, към този момент се радва на своята изцяло трансформирана тераса. Наградата тя завоюва измежду близо 90 участници в самодейността, които два месеца споделяха визии от своите балкони и се мотивираха за какво терасата е обичаната им стая навън. Конкурсът имаше за цел да повдигне значими въпроси за опцията всеки един от нас да способства за по-красиви, по-чисти по-зелени градове, облагородявайки терасата си.
Победителят бе определен от авторитетното жури на състезанието - изявени експерти с отношение към дизайна. Ирина Костадинова завоюва техните сърца с вдъхновяващото си обръщение: „ Нашият балкон е нашата дребна градинка и врата към външния магически свят. Свят, цялостен с цветя, птичи песни, доста зеленина и релаксиращи и съкровени мигове сред нас и нашите другари... Нашият балкон би бил благополучен да бъде освежен, а ние най-накрая ще сбъднем една фантазия ". Каква промяна претърпя нейният балкон и какви решения бяха взети, с цел да се трансформира той в мечтаното кътче в дома ѝ?

„ За мен като проектант беше доста значимо при трансформацията на балкона да се съобразим с външния тип на постройката. Затова за пода и стените се спряхме на нейните неутрални сиви цветове, за които използвахме материалите на „ Мапей България " и BCA import & export, а различен наш сътрудник - „ Брик Инженеринг " ни спомага с всички строителни действия ", споделя арх. Милена Добрева - уредник на акцията и създател на ONA Design. Повечето от нас си показват терасата си със светли и свежи цветове, само че преди да ги използваме, експертите поучават да се съобразим с главните цветове на постройката, а тях да използван в тези елементи, които остават забележими единствено от вътрешната страна. Интересен метод е използването на известните орнаментални претекстове, които с шаблоните и тебеширените бои на Vintage Room всеки може елементарно да сътвори и самичък. Безспорно най-красивата част от терасата са цветята и растителността, те ни носят чувството за природа и релакс, което всеки търси в това пространство от вкъщи. За балкона победител озеленителите от „ Цветни хрумвания " сътвориха същинска пъстра градина от цветя и билки, а увивна дива лоза ще украси стените и тавана на балкона с времето за наслада на минувачите по улицата. Интересен акцент в тази зелена авантюра е и цветно пано от мъх от БИОборд, което не изисква поддръжка и добавя достоверното чувство за среща с природата с естествения си аромат на гора.
Най-разпространеният избор за интериора на балконите е натуралната, земна гама с доста дърво и зеленина, в които търсим чувство за баланс. „ Именно на голям брой разнородни дървени детайли заложихме и при трансформацията на балкона, спечелил огромната премия. Ефектни украшения, кашпи, в това число скамейка и столчета, допълниха уютната атмосфера, с помощта на нашите сътрудници „ Декоративни щайги ръчна направа ". Дървото обаче има потребност от спомагателна грижа, тъй като неговата конструкция всмуква влагата и я освобождава. Затова използвахме специфични финиши за дървесина от нашите сътрудници OSMO, които са създадени въз основата на натурални масла и восъци ", добавя арх. Добрева.
Всички участници в състезанието споделиха, че балконът е обичано място, където се радват на топлите слънчеви лъчи през всички сезони. В горещите летни дни те стават прекомерно мощни и търсим метод да ги ограничим. Винаги е добър вид да помислим за подобаващ сенник, който ще ни носи комфорт, ще отбрани терасата и нашата зелена градина и обичани цветя от разнообразни атмосферни въздействия и ще сътвори положителни условия за нашата зеленина. За реализацията на плана сътрудниците ни от „ Мис Комфорт " осигуриха цветна тента в цветовете на балкона - сиво, бяло и зелено, която да носи сянка и хладина. В дизайна на жилището, както и на балкона, декорациите са тези, които дават приключен тип и внасят уют. С доста внимание тези дребни, само че значими елементи бяха подбрани от ONA Design като уредник на акцията и Pillow Point.
Днес спечелилият в състезанието Ирина Костадинова разказва своята изцяло изменена тераса по този начин: „ Балконът ми е страховит, той е свръхестествен, неповторим, луксозен и е в действителност врата към външния магически свят ". Кампанията БАЛКONA въодушеви десетки участници да трансформират своите тераси, като с това оказват помощ за позитивната смяна на цялостната градска среда, тъй като смяната е допустима и тя стартира от всеки един от нас.
Големият интерес към състезанието стимулира уредниците и сътрудниците на акцията, които помогнаха една фантазия да стане действителност, да продължат да развиват самодейността БАЛКONA и със последващи издания.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР