Големият победител в изборите за Европейски парламент (ЕП) на паневропейско

...
Големият победител в изборите за Европейски парламент (ЕП) на паневропейско
Коментари Харесай

Първи прогнозни резултати за ЕС като цяло - ЕНП печели, ГЕРБ бие с 8% БСП

Големият победител в изборите за Европейски парламент (ЕП) на паневропейско равнище най-малко към този момент е Европейската национална партия (ЕНП). Това стана ясно от първите публични планирани резултати, оповестени на уеб страницата на Европейския парламент.
ЕНП вземз 173 места, а Партията на европейските социалисти (ПЕС) е втора, със 147 депутати. На трето място са либералите от АЛДЕ, със 102 места, а „ Зелените ” са на четвърто място, със 71 евродепутати.
Иначе и на уеб страницата на Екологичен потенциал има удостоверение на прогнозните резултати от България – 7 места за ГЕРБ и 1 за „ Демократична България ” т.е. общо 8 за ЕНП, 5 за социалистите, 3 за АЛДЕ и 1 за Европейските консерватори и реформисти, която е петата по мощ група до момента съгласно данните от екзит половете – с 58 места. А съгласно уеб страницата на Екологичен потенциал ГЕРБ печели 31,60%, до момента в който Българска социалистическа партия - 23,35%.
Дотук планирани резултати на уеб страницата на Екологичен потенциал са оповестени от 11 страни-членки на Европейски Съюз, при общо 28, в които се гласоподава.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР