Големият победител на фестивала на италианската песен е роденият през

...
Големият победител на фестивала на италианската песен е роденият през
Коментари Харесай

Младият изпълнител Мамуд победи на фестивала в Сан Ремо

Големият победител на фестивала на италианската ария е роденият през 1992 година Мамуд. Той победи с песента (Soldi) Пари, оповестяват италиански медии.
 
Пълното име на Мамуд е Алесандро Мамуд. Той е на италианската музикална сцена от напълно скоро. До преди броени дни даже някои италианци не можеха да произнесат вярно името му и се чудеха дали е Махмуд или Мамуд.

 фестивал Сан Ремо БГНЕС
Мамуд е на половина египтянин и на половина италианец, защото майка му е от Сардиния. Започва кариерата си като участник в шестото издание на италианския вид на Екс фактор. Зад гърба си има няколко части. Пише самичък текстовете и композира самичък музиката на песните си. Стилът му е съвременен, а гласът му доста прецизен на високите тонове, само че както се видя от парчето Пари, спечелило огромната премия на фестивала, в песните му се долавя и лек ориенталски претекст.
 
Мамуд се озова в конкурсната стратегия на фестивала в Сан Ремо паралелно с огромни имена на италианската музика като Лоредана Берте, Паола Турчи, Нек, Франческо Ренга, Пати Право и Нино Д'Анджело, с помощта на смяна в регламента. Тази година беше отстранена категорията за млади гении, в която би трябвало да е Мамуд. За да се даде път на младите музиканти, обаче бе проведено риалити, наречено Сан Ремо млади, което се организира през декември предходната година. На него победиха Мамуд дружно с кубинския преселник Ейнар и по този начин двамата се озоваха измежду 24-те огромни реализатори на Сан Ремо.-->

 фестивал Сан Ремо БГНЕС
В текста на песента Пари, с която победи Мамуд, се приказва за обичана, която мисли единствено за пари. Появяват се обаче и думи като рамадан, наргиле и хабиби, както и констатацията, че за човек е мъчно да остане на този свят, когато е изгубил достолепието си.
 
Когато чу нощес, че печели огромната премия на феста, Мамуд напряко остана без глас, а след това показа, че е мъчно да повярва в невероятното. Победата му обаче се одобри мъчно от някои в Италия. Веднага след края на феста италианския вицепремиер, министър на вътрешните работи и водач на крайнодясната и антиимигрантска партия Лига Матео Салвини разяснява в Туитър: Мамуд... Най-добрата италианска ария? Аз бих избрал Ултимо. В отговор на този коментар Мамуд трябваше да се пази, че е 100 % италианец.
 фестивал Сан Ремо БГНЕС
Ултимо, за който загатна в туита си Матео Салвини, остана на трето място в крайното класиране. На втора позиция се озова лиричното оперно-поп трио Ил Воло, чието име в превод от италиански значи Полетът. Триото, формирано от Пиеро Бароне, Иняцио Боскето и Джанлука Джинобле, родени надлежно през 1993, 1994 и 1995 година, бе образувано инцидентно преди години по време на италианско музикално риалити шоу. Ил Воло към този момент имат зад тила си четири албума и пеят на няколко езика. Те завоюваха фестивала в Сан Ремо през 2015 година с парчето Grande amore (Голяма любов). Сега те останаха на второ място с лиричната любовна комбинация Musica che resta (Музика, която остава), в която любовта на двама души е оприличена на ария, която остава за бъдещите генерации.
 
Ултимо, който остана на трето място във финалното класиране, се споделя в реалност Николо Морикони. Той е сходно на Мамуд от най-младото потомство в италианската музика. Роден е през 1996 година Учи музикална комбинация и пиано в Националната музикална академия Санта Чечилия. Пее в жанр поп и хип-хоп. Печели предходната година фестивала в Сан Ремо в категорията за млади гении с песента Ballo delle incertezze (Танцът на несигурностите). Сега на трето той се класира с помощта на песента си I tuoi particolari (Твоите особености), разказваща за загубата на любовта. Ултимо беше един от най-аплодираните реализатори на финалната вечер на фестивала, макар че тук-там осъществяването му беше леко подправено.
 фестивал Сан Ремо БГНЕС
Общо 24-те песни в конкурсната стратегия на фестивала бяха класирани посредством телевот от феновете, посредством гласоподаване на жури и посредством избор на критиците и на публицистите. Първо бяха обявени класиралите се на местата от 4 до 24. Когато тримата водещи на фестивала Клаудио Бальони, Вирджиния Рафаеле и Клаудио Бизио ги съобщаваха, при всяко име залата безусловно се взривяваше от възмущение, защото се оказа, че обичани италиански артисти са на задни позиции. Когато водещите споделиха, че ветеранката Лодерана Берте е останала на отвън челната тройка, на четвърто място, с наситената със мощни страсти ария Cosa ti aspeti di me (Какво очакваш от мен), в залата на спектакъл Аристон, се разнесоха мощни освирквания и крясъци на отвращение.

Лоредана Берте беше бурно приветствана във всяка една от конкурсните вечери на феста и мнозина чакаха, че точно тя ще победи. Публиката мъчно върна спокойствието си макар апелите на тримата водещи, които очевидно се тормозиха. Накрая посредством телевот бяха оповестени класираните на първите три места, които бяха приканени да излязат на сцената, само че тогава в залата още веднъж се чуха с изключение на овации за тях и освиркания.
 фестивал Сан Ремо БГНЕС
На фестивала бяха раздадени и още няколко награди. Още в петък, когато участниците в конкурсната стратегия изпяха кавъри на песните си в спонтанни дуети с други италиански реализатори, артистът Мота, чието цялостно име е Франческо Мота, победи дружно с колежката си Нада с песента DovТe` lТItalia (Къде е Италия), в която се приказва за загуба на способността да се обича и за търсене на онази Италия, която си спомня какво е любовта. Парчето беше разтълкувано като индиректна рецензия на модерна Италия.
 
Двама реализатори си поделиха нощес спомагателните награди на фестивала. Симоне Кристики получи премията за най-хубава комбинация и най-хубаво осъществяване за парчето Abbi cura di me (Погрижи се за мен), чийто текст беше напоен от метафизичен размишления за живота, за любовта, за прошката и за грешките. Присъждането на тези две награди на Кристики поуспокои публиката, която беше недоволна, че той остана в общото класиране на пето място.
 фестивал Сан Ремо БГНЕС
Наградите на рецензията и на публицистите, отразяващи фестивала, носещи имената на починалите Мия Мартини и Лучо Дала, както и премията за най-хубав текст взе Даниеле Силвестри дружно с рапъра Ранкоре с същинско име Тарек Юрич за песента Argento Vivo (което в дословен превод значи Горещо сребро, само че в метафоричен смисъл значи Пъргаво и витално дете). Песента потапя слушателя в безредните мисли на 16-годишен юноша, който търси себе си и който се усеща като в психически затвор. Победата на Даниеле Силвестри в тези три категории също беше възприета от публиката като реванш за това, че в общото класиране той остана на шесто място.

Певецът Ултимо пък получи премията за най-слушана онлайн ария по време на фестивалните дни.
 фестивал Сан Ремо БГНЕС
Освен протеста на публиката нощес, последната фестивална вечер беше белязана и от същинска драма, когато певицата Ариза, излязла на сцената с висока температура и изпълняваща песента Mi sento bene (Чувствам се добре), се почувства зле, откакто се беше раздала в първия куплет, изгуби за миг гласа си и приключи трудно осъществяването си. Тя едвам сдържаше сълзите си от отчаяние.
 
Финалната вечер обаче ще се запомни и с пламенната тирада на водещия Клаудио Бальони, който е и креативен шеф на феста. Той напомни, че тази година фестивалът е минал под мотото Фестивал на хармонията и че огромният победител е била италианската музика. Така той отговори на някои от рецензиите против феста. А рецензиите пристигнаха главно от монолог на комика Клаудио Бизио, отдаден на мъчителната тематика за миграцията и произнесен още в първата фестивална вечер. Иначе изводът на Бальони, че огромният победител на феста е била музиката, се оказа прецизен. Тази година специфични посетители на фестивала бяха единствено италиански реализатори, които публиката постоянно е харесвала - Ерос Рамацоти, Андреа Бочели, Орнела Ванони, Фиорела Маноя, Раф, Умберто Тоци, Елиза, Джорджа, Лигабуе и доста други. Това сподели, че с цел да има шоу, не е нужно да бъдат канени известни непознати посетители, като Мадона или Ариана Гранде, за които се загатваше преди началото на фестивала. Единственият непознат посетител беше Луис Фонси и то с цел да пее в дует с Ерос Рамацоти.
 фестивал Сан Ремо БГНЕС
Фестивалът остана паметен и с разчупване на схемата за водещи, които единствено показват участниците. В случая тримата водещи - Клаудио Бальони, Клауди Бизио и Вирджиния Рафаеле - пяха, танцуваха, рецитираха монолози, играха скечове и както настояват анализатори подвигнаха високо летвата за водещите на идващото издание на фестивала следващата година, което ще бъде и юбилейно 70-ото издание.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР