Големият победител на е Земя на номади“ на китайската режисьорка

...
Големият победител на е Земя на номади“ на китайската режисьорка
Коментари Харесай

Вижте къде отидоха статуетките Оскар 2021, най-добър филм е драмата "Земя на номади"

Големият победител на е „ Земя на номади “ на китайската режисьорка Клои Жао, който взе премиите за най-хубав филм, най-хубав режисьор и за най-хубава актриса в основна роля. 

Можем да стартираме и по различен начин  — огромният победител е разнообразието - полово и расово. Защото за  първи път две дами бяха номинирани за най-хубав режисьор - Жао и Емералд Фенъл - и двете си потеглиха със златни статуетки. Клои Жао е първата режисьорка от азиатски генезис, получила, както номинация за " Оскар ", по този начин и самата премия, а британката Фенъл взе статуетката най-хубав автентичен сюжет, с което даде положителният старт на вечерта.

В четирите актьорски категории победиха представители на три раси и три страни, късометражният игрален филм, както и пълнометражната анимация бяха с черни основни герои...

А можем да кажем и че огромните спечелили са британците - 8 златни статуетки — или над  1/3 от всичките 23, отидоха в английски артисти и артисти, която разнообразна група сами по себе си. Сър Антъни Хопкинс бе определен за най-хубав артист в основна роля за „ Бащата “, само че не присъстваше персонално. Това направи края на церемонията не толкоз гръмък, колкото можеше да бъде, в случай че традицията беше спазена и на финала вместо най-хубавия артист, бе разгласен както обикновено най-добрият филм.

Като огромните губещи, условно казано, можем да определим „ Процесът против Чикаго 7 ", който не завоюва нито една от 6-те си номинации, и съперниката на Мария Бакалова, която към този момент е рекордьор с 8 номинациии, само че до момента не е получавала „ Оскар “. Този път той отида при Юн Ю-джун от " Минари “. От този филм се очакваше повече, само че от 6-те си номинация, той завоюва само  една, за наше страдание, и за още по-голямо страдание на Глен Глоуз, тъкмо тази за женска поддържаща роля.

За „ Манк ”, филма с най-вече номинации - 10, останаха два Оскар а - за сценография и за операторско майсторство. 

Мария Бакалова притегли вниманието на Би Би Си като една най-стилно и красива облечените участнички в церемонията. Звездата от „ Борат ”2   беше измислила най-лесния метод да се съблюдава двуметрова обществена отдалеченост като облече рокля диаметър 6 метра. Младата актриса носеше бяла рокля на Louis Vuitton от 100 метра тюл, съчетан с надълбоко V-образно деколте и диамантена огърлица. 

Би Би Си писа, че номинираната  за най-хубава актриса в поддържаща роля е изглеждала  невероятно на червения килим, и „ почтено казано, всички се радвахме, че Бакалова най-сетне получи шанса да покаже по-бляскавата си страна “.

Самата Мария изясни по-рано, че и избрала тази рокля, тъй като след неочаквания триумф, се усеща като Пепеляшка на бала.  

Оскар и 2021 по реда на връчването им:

Най-добър автентичен сюжет:

Емералд Фенел - " Момиче с капацитет "

Най-добър приспособен сюжет:
" Бащата "
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР