Големият пловдивски график Владимир Генадиев ще открие самостоятелна изложба в

...
Големият пловдивски график Владимир Генадиев ще открие самостоятелна изложба в
Коментари Харесай

Владимир Генадиев показва приказки във Възраждане

Големият пловдивски график Владимир Генадиев ще открие независима галерия в изложба „ Възраждане ” на 24 септември от 18 часа.

Творбите от изложбата му припомнят средновековна приказка или сън. Героите са гротескни, като че ли изпуснати от от изложба " Четирите вятъра ", в която е работил Питър Брьогел.

„ За да потънеш в изобразителния свят на Владимир Генадиев би трябвало да схванеш идеологията на неговата рисунка, да приемеш стандарта на неговите композиции, да одобриш, в себе си, индивидите, които го занимават. С една дума – не е по никакъв начин елементарно смилаем този изящен свят. Изключителен български график, Генадиев вкара в графиката своя изумителен самостоятелен жанр, майсторството си в остарели и нови графични и рисувателни техники. Той сътвори над 2000 графични принадлежности, бе и е Учителя на няколко генерации графици ”, напомня Краси Алексиева.

Владимир Генадиев е роден в Пловдив. Завършва Националната художествена академия – София, компетентност графика при проф. Евтим Томов.

От 1995 година е учител по графика и изобразяване в Академията за музикално,танцово и изобразително изкуство (АМТИ) – Пловдив, а от 1998 година е доцент.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР