Големият ми син вече има две деца, а малкият е

...
Големият ми син вече има две деца, а малкият е
Коментари Харесай

Според снаха ми съм много лоша баба

Големият ми наследник към този момент има две деца, а дребният е още възпитаник. Не съм общувала с татко им от доста години. След развода той изчезна изцяло. Сама се грижа за сина си, само че парите не постоянно ни стигат.

Но има още един проблем – снаха ми. Негодува, че върша евтини дарове на внуците си. Честно казано, чакам всички празници с смут, тъй като снаха ми поръчва такива дарове за децата, каквито не мога да си разреша. Когато се роди внучка ми, подарих хубави облекла и играчки. Снахата обаче отново откри недостатъци в качеството и попита от кое място съм ги купила. Нямам пари за маркови артикули, а тя единствено въздъхна и сподели, че децата й нямат потребност от евтини неща.

Колкото по-голяма става внучката, толкоз по-големи стремежи има. Снаха ми праща линкове за разнообразни уеб сайтове. Някаква си там дъска за изобразяване коства, колкото заплатата ми за месец. Внукът ми също желае скъпи неща. Освен това той не знае по какъв начин да си пази играчките. Когато отивам в дома им виждам по какъв начин всички играчки, които съм му купила, са счупени, даже скъпият таблет. Най-лошото е, че снаха ми подарява някои от моите дарове на други деца, защото внуците ми не ги харесвали. Толкова съм афектирана! Едва си разрешавам да купя тези играчки, а по-късно тя ги подарява на други деца.

Все отново би трябвало да се грижа за сина си, а освен да се чудя по какъв начин да развеселявам внуците си. Когато още веднъж видях новите играчки счупени, взех решение, че към този момент няма да закупувам скъпи дарове. Едва си го позвволявам, а снахата даже не учи децата да се грижат за движимостите си. Нека тя да им купува играчки.

Мога да изпека торта за празника и да купя каквото счете за нужно, само че към този момент няма да пропилявам непотребни пари. Писна ми от неуважителното отношение!

Когато снахата разбра, че повече няма да закупувам скъпи неща, стартира да манипулира децата.

Вижте още: След 40 години брак напуснах брачна половинка си

Моите деца в никакъв случай не са си чупили играчките по този метод и се отнасяха с почитание към мен. Не желая да разходвам цялата си заплата за играчка, която внуците ми ще счупят след два дни.

Може би бъркам, само че към този момент няма да се преценявам с тях. Ще закупувам дарове съгласно опциите си.

Най-лошото е, че синът ми даже не мисли да ме отбрани.

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР