Големият кораб за борба срещу подводниците “Маршал Шапошников”, който в

...
Големият кораб за борба срещу подводниците “Маршал Шапошников”, който в
Коментари Харесай

Разбра къде постъпват първо на въоръжение хиперзвуковите ракети "Циркон"

Големият транспортен съд за битка против подводниците “Маршал Шапошников”, който сега е в развой на рационализация, както и многофункционалната нуклеарна подводница на план 949A ( “Антей”) Иркутск, ще получат най-новите хиперзвукови ракети "Циркон " в бъдеще.

Това оповестява заместник-министърът на защитата на Русия Алексей Криворучко след посещаване в корабостроителниците в Далечния Изток, написа "Поглед инфо ".

"През 2020 година би трябвало да получим осъвременения транспортен съд " Маршал Шапошников ". Универсалните пускови установки, с които корабът ще бъде оборудван, ще му разрешат да употребява най-новите хиперзвукови ракети “Циркон” в бъдеще”, сподели той, като означи, че е уверен, че управлението на Центъра за ремонт на кораби във Владивосток “отговорно ще извърши задачата и корабът ще бъде доставен навреме”.

Подводницата “Иркутск” също минава рационализация сега - в завода в Болшой Камен. Предвижда се тя да бъде изведена до равнището от 949АМ и да се трансферира на Тихоокеанския флот през 2022 година.

По -рано в Калининград съветският президент Владимир Путин инспектира корветата "Гремящи " в развой на създаване.

Това ще бъде първият транспортен съд, притежател на ракетите "Калибър " в Тихоокеанския флот. Командирът на „ Гремящи “ съобщи, че в бъдеще най-новите хиперзвукови ракети „ Циркон “ могат да бъдат сложени на носа на кораба, където в този момент се намират ракетните контейнери на ракетите „ Калибър “.

„ Циркон” несъмнено ще го има”, съобщи тогава президентът, обръщйки се към министъра на защитата Сергей Шойгу, който го съпровожда.

Хиперзвуковата ракета "Циркон " ще има скорост 9 пъти тази на звука, а обсегът на полета е повече от хиляда километра. Планира се с нея да се въоръжат повърхностни и подводни съдове - както перспективни, по този начин и в развой на създаване.

Както знаете, корпусът на ракетата е направен от най-новия композитен материал въз основата на въглеродни нишки. Той понижава радарната видимост на ракетата и защищава нейните съставни елементи от високи температури, които се появяват при придвижване с хиперзвукова скорост.

Той обаче има още едно свойство - ускорявайки до 10 хиляди километра в час, ракетата по едно и също време ще се загрява до звездни температури и ще наподобява на огнена топка при полет.

Превод: В.Сергеев
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР