Големият холивудски актьор Джийн Хекман наруши мълчанието си, макар и

...
Големият холивудски актьор Джийн Хекман наруши мълчанието си, макар и
Коментари Харесай

Джийн Хекман никога не е гледал „Френска връзка“ втори път

Големият холивудски артист Джийн Хекман наруши мълчанието си, въпреки и единствено виртуално. Звездата от „ Бони и Клайд “ и „ Непростимо “ отговори по имейл на въпросите на вестник „ New York Post “ на 50-ата годишнина от излизането на шлагера „ Френска връзка “.

„ Правенето на филми постоянно е било рисковано – физически и прочувствено “, написа кинолегендата. „ Избирам да одобрявам този филм като миг от една кариера, изпъстрена с върхове и падове. “

Снимка: Getty Images

„ Френска връзка “ излиза през 1971 година и в него Джийн Хекман извършва ролята на служител на реда, тръгнал по следите на проведена незаконна група. Лентата има бюджет от по-малко от два млн. $, само че съумява да събере от продажба на билети над 50 млн. $, което я трансформира в комерсиален триумф. Филмът е в класацията на 100-те най-велики американски филми за всички времена и печели 5 награди „ Оскар “, в това число за най-хубав филм и за постановка.

И макар че е едно от най-важните кинопроизведения и е първият филм, който му е донесъл „ Оскар “, Джийн Хекман не изпитва никакво предпочитание да го гледа още веднъж.

Днес Джийн Хекман е на 91 години Снимка: Getty Images

„ Не съм гледал кино лентата още веднъж, откакто го видях за пръв път в една дребна, тясна и тъмна стаичка преди 50 години “, показа той в писмото си до вестника. „ Ако филмът е оставил нещо, не знам какво е то. На мен тогава ми се стори просто като филм за служител на реда, който съумява да разкрие и да спре незаконна формация да излезе на престъпната сцена в Ню Йорк. “

Още за кариерата на Джийн Хекман може а прочетете на:
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР