Големият горски пожар край старозагорското село Дълбоки е изгасен. Близо

...
Големият горски пожар край старозагорското село Дълбоки е изгасен. Близо
Коментари Харесай

35 дка гора е засегната от пожара в село Дълбоки

Големият горски пожар край старозагорското село Дълбоки е изгасен . Близо 100 души два дни се бориха с огнената буря. Предстои да бъдат изчислени вредите от пожара, оповестява Българска национална телевизия.
Директорът на " Държавно горско стопанство Стара Загора " съобщи, че общата повърхност на пожара е 190 декара, като 35 декара от него са с вреди.
Унищожени са стотици декари смесена гора, а близо две денонощия продължи битката на огнеборците, горските, доброволци и военнослужещи с огъня.
Директорът на пожарната в Стара Загора изясни, че пожарът е бил сложен за локализиране заради няколко аргументи. Първата е труднодостъпната околност. Друг главен фактор е мощният вятър, който постоянно сменял силата и посоката си.
" Насочихме напълно вниманието си и фокусирахме по-голямата част от силите и средствата си за гарантиране запазване на собствеността на най-северните къщи на село Дълбоки ", сподели той.
Според него евентуалните аргументи за пожара са няколко и всички са свързани с човешка интервенция - детска игра с огън, съзнателно запалване, или немарливост при боравене с открит огън. Той изясни, че мястото, където е зародил пожарът, е място, където се разхождат домашни любимци, тинейджъри си вършат пикник или хората просто се разхождат там.
 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР